Μενού Ροή
Απορρίπτει η RWE την διατήρηση των γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων - Δηλώσεις CEO

Η γερμανική εταιρεία RWE απέρριψε την Τρίτη την ιδέα να διατηρήσει τους πυρηνικούς σταθμούς ανοιχτούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, εξαιτίας του γεγονότος ότι παράγουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα.

"Δεν είμαστε διαθέσιμοι για αυτό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Markus Krebber στους δημοσιογράφους.

Η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει τέσσερις πυρηνικούς φορείς - συμπεριλαμβανομένης της RWE - σχεδόν 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (3,05 δισεκατομμύρια δολάρια) ως αποζημίωση για τον εξαναγκασμό τους να κλείσουν τα πυρηνικά τους εργοστάσια νωρίτερα, μετά το καταστροφικό δυστύχημα της Φουκουσίμα.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της πυρηνικής ενέργειας υποστηρίζουν ότι παράγει ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι χώρες όπως η Γαλλία και η Βρετανία, οι οποίες λειτουργούν πολλούς πυρηνικούς σταθμούς, θα μπορούσαν να επιτύχουν ευκολότερα τους στόχους τους για την προστασία του κλίματος.

Η RWE, η οποία βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην πυρηνική ενέργεια και τον άνθρακα, έχει μετατραπεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο κ. Κρέμπερ ζήτησε από μια νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιταχύνει το ρυθμό της στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξάνοντας τους στόχους, επεκτείνοντας το δίκτυο και περικόπτοντας τις διαδικασίες έγκρισης για τις μονάδες αιολικής ενέργειας.

Ο Κρέμπερ, ο οποίος ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος στα τέλη Απριλίου, θα παρουσιάσει τη στρατηγική του το τέταρτο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας πολιτικής μερισμάτων: "Δεν είμαστε πλέον εταιρεία μερισμάτων. Είμαστε εταιρεία ανάπτυξης", τόνισε.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας