Μενού Ροή
Exxon Mobil: Σε συνομιλίες με Tesla και Ford για την προμήθεια λιθίου

Σε συνομιλίες με την Tesla, τη Ford Motor, τη Volkswagen και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για την προμήθεια λιθίου για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται η Exxon Mobil, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν επίσης εταιρείες όπως η Samsung και η SK On Co ενώ οποιεσδήποτε συζητήσεις μεταξύ της Exxon και των αυτοκινητοβιομηχανιών θα ήταν πολύ προκαταρκτικές, καθώς η Exxon δεν έχει τρόπο να παράγει το μέταλλο της μπαταρίας.

Το Reuters, τον προηγούμενο μήνα μετέδιδε ότι η Exxon συμφώνησε να μελετήσει τρόπους με την Tetra Technologies Inc για να αναπτύξει περισσότερα από 6.100 στρέμματα στο Αρκάνσας που περιέχουν άλμη πλούσια σε λίθιο. Η Exxon επίσης νωρίτερα φέτος αγόρασε περισσότερα από 100.000 στρέμματα στο Αρκάνσας από την ιδιωτική Galvanic Energy.

Η ταχεία επέκταση της Exxon στον τομέα του λιθίου έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος από παραδοσιακές εταιρείες ενέργειας και άλλες για τις αναδυόμενες τεχνολογίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της παγκόσμιας προσφοράς μετάλλου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας