Μενού Ροή
Η Vestas ελπίζει σε κέρδη για το 2023 παρά τις ζημιές του δεύτερου τριμήνου

Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής στροβίλων στον κόσμο Vestas δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να επανέλθει σε κερδοφορία φέτος, παρά τη μεγαλύτερη από την αναμενόμενη προσαρμοσμένη ζημιά στο δεύτερο τρίμηνο και την προσδοκία ότι οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχιστούν για την υπόλοιπο 2023, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

Η δανέζικη εταιρεία δυσκολεύεται να παραδώσει ένα ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων από την περίοδο της πανδημίας και να ανακάμψει από τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού και τις τιμές των πρώτων υλών.

Ελπίζει όμως ότι οι αυξήσεις των τιμών για τους ανεμογεννήτριές της και η μείωση των πιέσεων κόστους θα βελτιώσουν σύντομα τα αποτελέσματα.

"Τα μάτια μας είναι στραμμένα στο κέρδος για το έτος. Εάν αυτό συμβεί, σημαίνει ότι το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο στρέφονται προς τη θετικότερη πλευρά", δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος Χένρικ Άντερσεν.

Δήλωσε ότι η αδειοδότηση και η ρυθμιστική αβεβαιότητα εξακολουθούν να αποτελούν εμπόδιο για την επιτάχυνση της μετάβασης σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα και η εταιρεία αναμένει ότι οι διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου.

Η Vestas διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους, όμως ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων, τόκων και ειδικών στοιχείων ύψους 70 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 182 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας