Μενού Ροή
Μασούτης: Η μείωση του κόστους ενέργειας στο μισό, δίνει κεφάλαια για επενδύσεις

«Δεν πρόκειται να γίνουμε παραγωγοί ρεύματος. Εμάς η δουλειά μας είναι άλλη, στο λιανικό εμπόριο. Όμως, συνεχίζουμε τις επενδύσεις και προσαρμογές στο χώρο της ενέργειας, με φωτοβολταϊκά πάνελ, ανανέωση ενεργοβόρων ψυγείων και άλλων, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμάς και το περιβάλλον».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων χθες στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα της εταιρείας στους δημοσιογράφους από την Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιάννης Μασούτης, δίνοντας το στίγμα της φιλοσοφίας που τον διακρίνει.

Παράλληλα τόνισε πως το ενεργειακό κόστος υπερδιπλασιάστηκε στα 33 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ για φέτος εκτίμησε ότι θα υποχωρήσει περίπου στα 16 εκατ. ευρώ, κάτι που θα βελτιώσει σημαντικά τα αποτελέσματα και την κερδοφορία της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας. Επισήμανε ότι όπου χρειάζονται προσαρμογές στον ενεργειακό τομέα θα γίνονται διαρκώς, ώστε να μειώνεται το ενεργειακό κόστος και το ευρύτερο αποτύπωμα, αλλά συμπλήρωσε πως όλα αυτά είναι… επικουρικά στην κύρια δουλειά που είναι το λιανικό εμπόριο.

Θα ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ιστορία το 1 δισ. ο τζίρος φέτος

Κάνοντας μια εκτίμηση για τη φετινή χρήση, ο κ. Μασούτης σημείωσε πως το 2023 θα είναι η πρώτη χρονιά που οι πωλήσεις της εταιρείας θα σπάσουν το φράγμα του ενός δισ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι ο τζίρος θα φτάσει περίπου το 1,1 δισ. ευρώ, με αύξηση 17% έναντι του 2022.

Τόνισε ότι το 2023 έχουν προστεθεί στο δίκτυο της αλυσίδας 17 νέα καταστήματα σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα και Κυκλάδες, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα προστεθούν τουλάχιστον τρία ακόμη σημεία, σε Λαμία, Πάτρα και το πρώτο Grand Μασούτης στα νότια προάστια της πρωτεύουσας, που θα ανοίξει στη Γλυφάδα τον προσεχή Νοέμβριο.

«Το 2023 τρέχουμε με ρυθμό +17%, έχοντας ως αιχμή το άνοιγμα στην Αθήνα (μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής πριν πέντε χρόνια), που αποτελεί στρατηγικό μας στόχο», τόνισε ο κ. Μασούτης. Όπως ο ίδιος τόνισε, το μερίδιο της Μασούτης Α.Ε. διαμορφώνεται στο 10% στο σύνολο του λιανικού εμπορίου τροφίμων πανελλαδικά, ενώ φέτος, μετά και τις εξαγορές και τις επεκτάσεις, θα ενισχυθεί.

Επίσης, έκανε γνωστό πως η εταιρεία είναι ανοικτή σε ενδεχόμενες νέες εξαγορές αν και εφόσον υπάρξουν ευκαιρίες, τονίζοντας πως «οι εξαγορές είναι κάτι που μας ενδιαφέρει, έχουμε τεχνογνωσία να ενσωματώνουμε νέες αλυσίδες που ταιριάζουν στο προφίλ μας», ενώ κατηγορηματικά διέψευσε κάθε σκέψη, κουβέντα ή φήμη για οποιοδήποτε ενδιαφέρον, σχέση ή συζήτηση με την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος.

Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ ετησίως

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία Δ. Μασούτης θα διαθέσει και φέτος συνολικά 20 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε οργανική ανάπτυξη, νέα καταστήματα, νέα προϊόντα και εκσυγχρονισμό υπηρεσιών. Στο ποσό αυτό, τονίστηκε ότι δεν περιλαμβάνεται τυχόν νέα εξαγορά, που θα γίνει μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Με 10.700 εργαζόμενους

Η Διαμαντής Μασούτης αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της Βόρειας Ελλάδος και τον πέμπτο μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα, καθώς απασχολεί 10.700 εργαζόμενους. Μάλιστα, έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εργασιακής πιστότητας, καθώς το 19% των εργαζομένων βρίσκεται στην εταιρεία πάνω από δέκα χρόνια και το 44% πάνω από είκοσι χρόνια. Η αλυσίδα ιδρύθηκε πριν 47 χρόνια το 1976 στη Θεσσαλονίκη από τον κ. Διαμαντή Μασούτη, ενώ πλέον διαθέτει ένα δίκτυο 389 καταστημάτων, εκ των οποίων τα 24 είναι καταστήματα Cash & Carry και τα 15 Grand Μασούτης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας