Μενού Ροή
AB_Store_Maroussi
ΑΒ Βασιλόπουλος: Οι ενεργειακές επενδύσεις και το μεγάλο κατάστημα στον κόμβο Κηφισίας

Συνεχίζει την αντεπίθεσή της η αλυσίδα λιανικού εμπορίου τροφίμων ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου ανοίγει στο Μαρούσι το νέο μεγάλο κατάστημα στον κόμβο Αμαρουσίου, βάζοντας «πόδι» στο πιο δημοφιλές τοπόσημο της χώρας για επιχειρήσεις και business όπως είναι το «δαχτυλίδι», αρχές 2024 ανοίγει το κατάστημα εντός του Αγίου Όρους, ενώ ετοιμάζει και πολλές ανακαινίσεις στα καταστήματά της ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα συνολικού ύψους περί τα 180 εκατ. ευρώ την τριετία έως το 2025, ήτοι περίπου 60 εκατ. ευρώ ανά έτος, που περιλαμβάνει ανακαινίσεις, καινούρια καταστήματα, καθώς και νέες συνεργασίες και νέα λανσαρίσματα προϊόντων κυρίως από τοπικούς παραγωγούς που μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία, μακριά από πρακτικές φασόν.

Περίπου 20 εκατ. ευρώ από αυτά θα διατεθούν για ενεργειακές αναβαθμίσεις και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ ώστε η εταιρεία να παίρνει «καθαρή» ενέργεια από δικές της πηγές, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία προσπάθεια αλλαγής ψυγείων στα καταστήματα του ομίλου, με νέα που καταναλώνουν πολύ μικρότερη ενέργεια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αλυσίδας κ. Νίκο Λαβίδα, πέρυσι οι ενεργειακές επενδύσεις ήταν περίπου 10 εκατ. ευρώ και περιελάμβαναν και τις αλλαγές ψυγείων αλλά και μια ολιστική ενεργειακή αναβάθμιση των καταστημάτων. Επίσης αναμένεται εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στις αποθήκες σε Μάνδρα και Οινόφυτα, που καθυστέρησαν λόγων μη επαρκούς ηλεκτρικού χώρου. Να σημειωθεί ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο στις αποθήκες αναμένεται να υπάρχει περίσσευμα ρεύματος, οπότε είναι αναγκαία η αναβάθμιση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να μεταγγίζεται στο σύστημα.

Η φιλόδοξη απόβαση στον κόμβο της Κηφισίας

To νέο μεγάλο κατάστημα στο Μαρούσι είναι μια επένδυση που έφτασε τα 12 εκατ. ευρώ καθώς πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο κατάστημα της αλυσίδας στη χώρα, ύστερα από αυτό του Ελληνικού και το Mega AB στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, απέναντι από τα 120.

Το κατάστημα - ναυαρχίδα στο Μαρούσι βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας 34 και Ρωμανού Μελωδού στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου, είναι 2.800 τ.μ. και εμπερικλείει την τελευταία λέξη της τεχνολογικής υποστήριξης αλλά και τους όρους βιωσιμότητας. Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, η επένδυση για το νέο υπερσύγχρονο κατάστημα που φιλοξενεί πολλά νέα concepts και αναπτύσσει πληθώρα καινοτομιών, άγγιξε τα 12 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ.

Το κατάστημα θα είναι «βιτρίνα» και αντανάκλαση όλης της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος, καθώς θα έχει σχεδόν όλους τους κωδικούς του ομίλου, φτάνοντας περίπου τους 20.000, με τους 1.000 εξ αυτών να είναι «ταγμένοι» στην ιδιαίτερα πλούσια κάβα που πιάνει ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος του καταστήματος, ενώ οι βιολογικοί κωδικοί στο τμήμα Αρμονία αγγίζουν τους 1.700.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Λαβίδας υπάρχουν πολλές καινοτομίες όπως το σύστημα υδροπονίας ώστε να διατηρούνται φρέσκα τα λαχανικά. Το κατάστημα διαθέτει ψηφιακές εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη, όπως έξι αυτόματα ταμεία, οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης που προβάλλουν προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της ΑΒ, κιόσκια για σειρά προτεραιότητας στα τμήματα service για την εξοικονόμηση χρόνου κ.α.

Το Mega AB στο Μαροσι έχει εξωτερικό αλλά και υπόγειο parking 220 θέσεων συνολικά, ενώ υπάρχουν θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πλέον, η αλυσίδα λιανικής διαθέτει σε όλη την Ελλάδα 632 καταστήματα, 318 εταιρικά, 300 franchise και 14 Cash and Carry. Στο νέο κατάστημα απασχολούνται συνολικά 92 εργαζόμενοι.

Οι άλλες κινήσεις

Όπως επισήμανε ο κ. Λαβίδας, σε φάση ανακαίνισης βρίσκεται το μεγάλο κατάστημα στο Ελληνικό, με το κόστος να ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Παράλληλα, νέες ανακαινίσεις προγραμματίζονται – ή και γίνονται ήδη – όπου κρίνεται απαραίτητα και σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας ανά την Ελλάδα.

Επίσης, η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος θα είναι η πρώτη που θα σπάσει το… άβατο του Αγίου Όρους, καθώς στις αρχές του 2024 ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Κερυές. Ασφαλώς θα είναι ένα διαφορετικό κατάστημα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ενοίκων της περιοχής, οπότε θα έχει και εντελώς ξεχωριστό κωδικολόγιο προϊόντων. Συνάμα, ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων και των κωδικών που θα φιλοξενήσει στα ράφια του το συγκεκριμένο κατάστημα θα προέρχονται από τοπικές παραγωγές, με στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου διατροφικού πλούτου της περιοχής.

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας