Μενού Ροή
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου.
Helleniq Energy: Η ψήφιση της τροπολογίας για το ΤΑΙΠΕΔ επισπεύδει το placement

Την εκκίνηση της διαδικασίας για το placement της Helleniq Energy σηματοδοτεί η ψήφιση της τροπολογίας με την οποία εξαιρούνται από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ στο Χρηματιστήριο.

Άμεσα οι τράπεζες που έχουν οριστεί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι από τους δύο κύριους μετόχους της εταιρείας, την Paneuropean Oil and Industrial Holdings και το ΤΑΙΠΕΔ, θα ξεκινήσουν επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη διάθεση ποσοστού ύψους περίπου 10% του μετοχικού κεφαλαίου της Helleniq Energy.

Οι επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα δεσμευτούν ότι δεν θα συμμετέχουν στη διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρείας τις επόμενες ημέρες, ενώ το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει είτε την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, είτε την επόμενη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου ανάλογα με το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το εύρος τιμής διάθεσης ανά μετοχή το οποίο, ως είθισται στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ελεύθερη διασπορά, εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει έκπτωση.

Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι η ζήτηση για τις μετοχές της Helleniq Energy που θα διατεθούν θα είναι υψηλή, τονίζοντας ότι η συγκυρία για τη συναλλαγή είναι ιδιαίτερα θετική μετά την άκρως επιτυχημένη διάθεση του 20% των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και την πρόσφατη αναβάθμιση της οικονομίας από τον οίκο Fitch.

Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ανέρχεται σε 2,27 δισ. ευρώ με την τιμή της μετοχής να κλείνει τη Δευτέρα σε 7,45 ευρώ, στο χαμηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα και καταγράφοντας πτώση 1,72% σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή.

Οι μετοχές θα διατεθούν αναλογικά με το ποσοστό των δύο κύριων μετόχων, με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings να διαθέτει το 60% και το ΤΑΙΠΕΔ το 40%. Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής εκτιμάται ότι θα αντληθούν έσοδα περίπου 250 εκατ. ευρώ.

Ο στόχος της συναλλαγής είναι να αποτυπώνεται στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου η πραγματική αξία της Helleniq Energy, ενώ η έκβαση του εγχειρήματος θα καθορίσει εάν οι μέτοχοι θα προχωρήσουν σε πώληση επιπλέον ποσοστού στο μέλλον.

 

 

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας