Μενού Ροή
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου.
Helleniq Energy όπως Εθνική - Ξεκινάει άμεσα η διάθεση του 12% μέσω του χρηματιστηρίου από Paneuropean και Δημόσιο

Ο κύβος ερρίφθη σε ό,τι αφορά την αύξηση του ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της Helleniq Energy σε ελεύθερη διασπορά στο Χρηματιστήριο με τη διαδικασία να προχωρά σύντομα σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δύο μέτοχοι με το μεγαλύτερο ποσοστό, η Paneuropean Oil and Industrial Holdings και το ΤΑΙΠΕΔ θέλουν να εκμεταλλευτούν τη θετική συγκυρία που έχει δημιουργήσει το ιδιαίτερα επιτυχημένο placement για το 20% της Εθνικής Τράπεζας και έχουν αποφασίσει ότι δεν υπάρχει λόγος χρονοτριβής.

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι τα διοικητικά συμβούλια και των δύο κύριων μετόχων έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις για τη διάθεση ποσοστού σε ιδιώτες επενδυτές που θα ανέλθει σε έως και 12% του μετοχικού κεφαλαίου της Helleniq Energy.

Οι μετοχές θα διατεθούν αναλογικά με το ποσοστό των δύο μετόχων στην επιχείρηση, με την Paneuropean Oil and Industrial Holdings να διαθέτει το 60% και το ΤΑΙΠΕΔ το 40%. Με βάση την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής εκτιμάται ότι θα αντληθούν έσοδα περίπου 270 εκατ. ευρώ. Στο σενάριο αυτό, περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ θα αντιστοιχούν στις μετοχές του μετόχου συμφερόντων της οικογένειας Λάτση και τα υπόλοιπα στο ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπεί το Δημόσιο.

Η μετοχή της Helleniq Energy σημειώνει σταθερή άνοδο τον τελευταίο μήνα, δεδομένου ότι την Παρασκευή έκλεισε σε 7,75 ευρώ έναντι 6,75 ευρώ στις 26 Οκτωβρίου. Ουδείς γνωρίζει με ακρίβεια τη χρονική στιγμή εκκίνησης της διαδικασίας πλην των δύο κυρίων μετόχων, ωστόσο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αυτό θα συμβεί σύντομα και σίγουρα πριν από το τέλος του έτους.

Αυτό σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον το Ελεγκτικό Συνέδριο θα κληθεί να εγκρίνει τη διάθεση των μετοχών, όπως ορίζει η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα σύμφωνα με την οποία οι συναλλαγές του ΤΑΙΠΕΔ μέσω της κεφαλαιαγοράς θα εγκρίνονται εντός 48 ωρών μετά από τη συμφωνία ως προς το ύψος του τιμήματος.

Ο στόχος των δύο κύριων μετόχων από τη διάθεση πακέτου μετοχών της εταιρείας είναι διττός. Αφενός εκτιμούν ότι η τιμή της μετοχής θα αυξηθεί στο κοντινό μέλλον προκειμένου να αποτυπώνει την πραγματική αξία της επιχείρησης και αφετέρου θα εξασφαλίσουν πολύτιμα κεφάλαια μέρος των οποίων θα μπορούσε να επενδυθεί για τον πράσινο μετασχηματισμό της Helleniq Energy.  

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας