Μενού Ροή
ΤΙΤΑΝ: Κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ από την έκδοση ομολογιών

Την επιτυχή έκδοση ομολογιών συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση, ετήσιο επιτόκιο 4,25% και λήξη τον Ιούνιο του 2029, ανακοίνωσε  η Τιτάν.

Οι ομολογίες εκδόθηκαν από την Titan Global Finance Plc, θυγατρική της Titan Cement International SA (TCI), με την εγγύηση της TCI. Οι ομολογίες διατέθηκαν σε τράπεζες, Έλληνες θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες πελάτες, όπως ορίζονται από το πλαίσιο MiFID II και θα εκδοθούν στην ονομαστική τιμή τους. Θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας (Euronext Dublin) και η έκδοση τους διοργανώθηκε από την Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

 

 Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την έκδοση των ομολογιών θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη γενικών εταιρικών αναγκών, περιλαμβανομένης της αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων για το έτος 2024. Να σημειωθεί ότι με βάση τα αποτελέσματα 9μηνου που έχουν ανακοινωθεί από την τσιμεντοβιομηχανία ο Όμιλος πέτυχε, έναντι του 2022, ισχυρή αύξηση πωλήσεων, 13,9%, στα 1.892 εκατ. και κερδοφορίας EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) 71,5% στα 397 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου η δυναμική αυτή συνεχίστηκε και κατά το τέταρτο τρίμηνο. Με βάση τις μέχρι τώρα θετικές προοπτικές και την βελτίωση των περιθωρίων κέρδους, ο Όμιλος αναμένεται, για το σύνολο του 2023, να σημειώσει πωλήσεις άνω των 2.500 εκατ. και EBITDA άνω των 500 εκατ. ευρώ.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας