Μενού Ροή
Mytilineos: Με τη "βούλα" η απορρόφηση της WATT+VOLT - Πράσινο φώς από τη ΓΓ Εμπορίου

Την απορρόφηση της WATT+VOLT που είχε αποκτηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο ολοκλήρωσε και τυπικά η Mytilineos. Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί πέρυσι τον Αύγουστο με συνολικό τίμημα 36 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 20 εκατ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε μετοχές της Mytilineos.

ΜΕ βάση όσα αναφέρονται από την εταιρεία, στα αποτελέσματα 9μήνου, “η MYTLINEOS, έχοντας ενσωματώσει πλέον τις WATT+VOLT και Unison, συνεχίζει σταθερά να ενδυναμώνει την παρουσία της στην αγορά ενέργειας με 2 νέες εξαγορές, των εταιρειών Volterra και EfaEnergy (τελούν υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού), οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την καθετοποίηση στη λιανική αγορά προμήθειας φυσικού αερίου και ενέργειας. 

Ως εκ τούτου, η MYTILINEOS στο τέλος του Γ΄ τριμήνου του 2023, εκπροσωπεί πλέον 520 χιλιάδες μετρητές ηλεκτρισμού και φυσικού αέριου, ενώ το μερίδιο της στην αγορά ηλεκτρισμού το Σεπτέμβριο του 2023 ξεπέρασε το 12,5% (μερίδια ΕΧΕ – εφόσον συνυπολογιστεί και το μερίδιο της Volterra, η MYTILINEOS ανέρχεται συνολικά στο 14.6% της αγοράς). 

Το επόμενο διάστημα, η MYTILINEOS στοχεύει να ξεπεράσει το 20% της Ελληνικής κατανάλωσης, συνυπολογίζοντας και την εκπροσώπηση του Αλουμινίου από 1 η Ιανουαρίου 2024, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο «πράσινο» utility με διεθνή παρουσία. 

Έχοντας αξιοποιήσει την καθετοποίηση της λειτουργίας της εταιρείας στον Τομέα της Ενέργειας, η MYTILINEOS εδραιώνεται πλέον ως ο ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας της νέας εποχής («Utility of the Future»). 

Ταυτόχρονα, η MYTILINEOS, πέραν της Ελληνικής αγοράς, έχει επιτύχει μεγάλη διείσδυση και σε άλλες αγορές της ΝΑ Ευρώπης όσον αφορά στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου, στο πλαίσιο άλλωστε και της συνολικής διεθνοποίησής της Εταιρείας. Έχοντας δεσμεύσει τις περισσότερες χρονοθυρίδες εκφόρτωσης και αεριοποίησης στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας για τα επόμενα έτη, και αυξάνοντας σταθερά τους όγκους που εμπορεύεται, η MYTILINEOS σταδιακά εδραιώνεται στη διεθνή αγορά φυσικού αερίου τόσο στα Βαλκάνια, όσο και ευρύτερα στη ΝΑ Ευρώπη, διασφαλίζοντας ανταγωνιστικές τιμές στην προμήθεια ΦΑ, με το όφελος να διαχέεται, μέσω του συνεργατικού μοντέλου της Εταιρείας, σε όλες τις δομές της MYTILINEOS.”

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας