Μενού Ροή
andritz
Από τον τεχνολογικό κολοσσό ANDRITZ ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός για την μονάδα αντλησιοταμίευσης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Αμφιλοχία.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέθεσε στον διεθνή αυστριακό τεχνολογικό όμιλο ANDRITZ σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τη νέα μονάδα αντλησιοταμίευσης στην περιοχή της Αμφιλοχίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση αποθήκευσης ενέργειας στο  ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας μας και είναι ένα έργο ορόσημο για τη μετάβαση της Ελλάδας στην καθαρή ενέργεια.

Το έργο περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα αντλησιοταμιευτικά συστήματα (Άγιος Γεώργιος και Πύργος) ενώ μόλις τεθεί σε εμπορική λειτουργία, ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής θα έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 680 MW (παραγωγή) και 730 MW (άντληση) με εκτιμώμενη συνολική παραγωγή περίπου 816 GWh καθαρής και βιώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Η προηγμένη μονάδα αντλίας αποθήκευσης θα λειτουργεί ως πράσινη μπαταρία εξισορροπώντας τις διακυμάνσεις στην παραγωγή ενέργειας από αιολικές και ηλιακές εγκαταστάσεις, διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και σταθερή λειτουργία του ελληνικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, ώστε από τις αρχές του 2026 να τεθεί σε κανονική λειτουργία.

Ο όμιλος ANDRITZ, που εδρεύει στο Γκρατς της Αυστρίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνώς προμηθευτές εξοπλισμού υδροηλεκτρικών σταθμών καθώς και άλλων βιομηχανιών και “πράσινων” τεχνολογιών, με ιστορία περίπου 180 χρόνων, 30.000 εργαζομένους και παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας