Μενού Ροή
ENI: Η Αίγυπτος συνεχίζει να πληρώνει τους ενεργειακούς ομίλους
Παρά τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και το ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, η Αίγυπτος συνεχίζει να πληρώνει τους ενεργειακούς ομίλους, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής Eni, Claudio Descalzi. Η βορειοαφρικανική χώρα δυσκολεύεται καθώς όλες οι κύριες πηγές  ξένου συναλλάγματος  -εξαγωγές φυσικού αερίου, τουρισμός, εμβάσματα εργαζομένων από το εξωτερικό και τώρα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ- έχουν δεχτεί πίεση, μειώνοντας την ικανότητά της να πληρώσει το χρέος της προς ξένους επενδυτές.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Eni αντιμετωπίζει αύξηση των απαιτήσεων από την Αίγυπτο, ο Descalzi είπε ότι η χώρα δείχνει θετική στάση απέναντι στις εταιρείες που επενδύουν στη χώρα. «Υπάρχει μια μικρή, οριακή συσσώρευση, αλλά η Αίγυπτος πληρώνει...ίσως μικρές δόσεις, αλλά πληρώνουν... υπάρχει η προθυμία να προστατέψουν τους επενδυτές», είπε ο Ντεσκάλζι σε τηλεδιάσκεψη   μετά τα αποτελέσματα με τους αναλυτές. 

Η εισαγωγή φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο επηρεάστηκε από την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση , πλήττοντας την ικανότητα της Αιγύπτου να εξάγει υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ανέφερε στην κλήση ο Γενικός Διευθυντής Φυσικών Πόρων της Eni, Guido Brusco. «Για την πλευρά της Eni, έχουμε δει 3 φορτία (LNG) τον Δεκέμβριο και προβλέπουμε 8 έως 10 φορτία τους επόμενους μήνες», είπε ο Μπρούσκο. Νωρίτερα την Παρασκευή, η Eni ανακοίνωσε προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 1,64 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τέταρτο τρίμηνο  , τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών χάρη στην ισχυρή απόδοση του τμήματος φυσικού αερίου και LNG που περιελάμβανε μια εφάπαξ  διαιτησία . Ο όμιλος δεν αναμένει κανένα αντίκτυπο από τις διαιτησίες φέτος, είπε ο επικεφαλής του τμήματος.

Μιλώντας για τη μονάδα χαμηλών εκπομπών άνθρακα Plenitude, ο Chief Financial Officer του ομίλου επιβεβαίωσε το σχέδιο εισαγωγής της και πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα παρακολουθεί τις χρηματοοικονομικές αγορές το 2024 και το 2025 για να αρπάξει το σωστό παράθυρο ευκαιρίας.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας