Μενού Ροή
Ερευνητικά έργα και επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Σίσι - CEO BP

Με την Αίγυπτο να βρίσκεται υπό πίεση εξαιτίας των επιθέσεων Χούθι, χάνοντας το 50% των εσόδων της από την αλλαγή ρότας των πλοίων, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BP, Murray Auchincloss, στο περιθώριο της έκθεσης Egypt Petroleum Show, EGYPS 2024.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος αλ Σίσι επαίνεσε τις εξαιρετικές δραστηριότητες της BP, το μέγεθος και το εύρος των αυξανόμενων επενδύσεών της στην Αίγυπτο, καθώς και τα ερευνητικά της έργα στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι οι δραστηριότητες της BP ευθυγραμμίζονται με τον στόχο της Αιγύπτου να μετατραπεί σε περιφερειακό κόμβο παραγωγής και εμπορίου ενέργειας. Παράλληλα δεσμεύτηκε να διευκολύνει τις διεθνείς εταιρείες στον τομέα αυτό. Στο μικροσκόπιο του τετ-α-τετ και η πράσινη μετάβαση και η καθαρή ενέργεια, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή ταύτιση απόψεων στο θέμα της δίκαιης ενεργειακής μετάβασης. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Αίγυπτος δεσμεύεται να επεκτείνει τη συνεργασία της με τη βρετανική εταιρεία, ιδιαίτερα στον τομέα της παραγωγής πράσινου υδρογόνου. Στόχος, η Αίγυπτος να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τους πόρους της προς όφελος των σημερινών και των μελλοντικών γενεών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, κ. Auchincloss, αναφέρθηκε στη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Αιγύπτου και της βρετανικής εταιρείας, σχολιάζοντας παράλληλα και την ισορροπημένη προσέγγιση της Αιγύπτου για την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα και τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια. Ο ενεργειακός κολοσσός μάλιστα όπως σημείωσε και ο διευθύνων σύμβουλος θα ενισχύσει περαιτέρω τις επενδύσεις της στον τομέα της εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, με την Αίγυπτο να αποτελεί πρωταρχικό προορισμό για τις ερευνητικές επενδύσεις της εταιρείας, προκειμένου να αξιοποιήσει τις υφιστάμενες χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις. Αυτό στοχεύει στην επιτάχυνση των αναπτυξιακών και παραγωγικών σχεδίων για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους για εξαγωγή της πλεονάζουσας ενέργειας. Αναγνωρίζοντας τις σημαντικές ευκαιρίες της Αιγύπτου, η βρετανική εταιρεία σχεδιάζει να κάνει επενδύσεις 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για αναπτυξιακές και ερευνητικές δραστηριότητες, με δυνατότητα επιπλέον 5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας