Μενού Ροή
Συμφωνία Κωτσόβολου Cordia για την ενεργειακή αναβάθμιση των καταστημάτων

Τον δρόμο του «πρασινίσματος» του μητρικού ομίλου ακολουθεί και η αλυσίδα «Κωτσόβολος» που πέρασε πρόσφατα στον έλεγχο της ΔΕΗ,  καθώς όπως έγινε γνωστό η «Κωτσόβολος» έχει συνάψει συμφωνία με την Cordia για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων της, με στόχο τον περιορισμό της ενέργειας που καταναλώνουν και τη μείωση του ανθρακικού τους αποτυπώματος.

Όπως ανακοίνωσε η Cordia -με ανάρτησή της στο LinkedIn-, σε συνέχεια επιτυχημένης «ενεργειακής αυτοψίας» που διενήργησε σε 9 υποδομές του Κωτσόβολου σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών γραφείων της αλυσίδας, επιλεγμένων καταστημάτων και των βασικών αποθηκευτικών χώρων και logistics, προχώρησε στην εκπόνηση ολοκληρωμένης «ενεργειακής έκθεσης ελέγχου». Σε αυτήν παρουσιάζονται αναλυτικά οι απαιτούμενες δράσεις για ενεργειακή εξοικονόμηση και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις υποδομές όπου ελέγχθηκαν και άλλες με αντίστοιχα χαρακτηριστικά.

H Cordia (πρώην Engie Hellas) αποτελεί τον leader στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται από το 2000 και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις, με εξειδίκευση στο σκέλος των ενεργειακών υπηρεσιών και των τεχνικών υπηρεσιών συντήρησης.

Τον Νοέμβριο του 2021, η Cordia πέρασε στον έλεγχο του SMERemediumCap (το οποίο διαχειρίζεται ο Νίκος Καραμούζης) που επένδυσε στην εταιρεία εξαγοράζοντάς την από την Engie, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Facility Management, μέσω οργανικής ανάπτυξης και νέων επενδύσεων και συνεργασιών.

Η Cordia έχει θέσει ως στόχο να πετύχει τζίρο 150 εκατ. ευρώ μέσω οργανικής ανάπτυξης και εξαγορών, αλλά και διάθεσης νέων προϊόντων στη λιανική όπου ακόμη δεν έχει παρουσία. Η «Κωτσόβολος» αποτελεί την τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό πελατών της όπου περιλαμβάνονται επίσης η Helleniq Εnergy, η Vodafone, o Τιτάν, η Εθνική Τράπεζα, ο Σκλαβενίτης, ο ΟΠΑΠ, η Fraport, o OTE, τα Πολυκαταστήματα Attica, το ΔΑΑ κ.α.

To SMERemediumCap έχει συγκεντρώσει και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Στην Ελλάδα η αξία της αγοράς του facility management υπολογίζεται σε 1,4 δισ. ευρώ με προοπτικές σημαντικής ανάπτυξης, λόγω της ανάγκης για κτίρια που πληρούν τους στόχους ενεργειακής εξοικονόμησης και βιωσιμότητας -στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών κατευθύνσεων για αύξηση της ενεργειακής απόδοσης-,  την αύξηση της ζήτησης ολοκληρωμένων λύσεων εξαιτίας της πολυπλοκότητας των απαιτήσεων των έξυπνων κτηρίων και την εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας