Μενού Ροή
mytilineos
Axia: Άνοδος στα 48,60 ευρώ της τιμής στόχο για τη Mytilineos

Στα 48,60 ευρώ από 43,10 ευρώ προηγουμένως ανεβάζει την τιμή-στόχο για την μετοχή της Mytilineos η Axia. Διατηρώντας επίσης τη σύσταση της αγοράς, η AΧΙΑ αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του ομίλου.

«Βλέπει» ενισχυμένη κερδοφορία και προβλέπει αύξηση των EBITDA του ομίλου κατά 5,9% σε ετήσια βάση το 2024 στα 1,073 δισ. ευρώ και 1,17 δισ. ευρώ το 2025, και αύξηση καθαρών κερδών 3,2% στα 642,8 εκατ. ευρώ το 2024.

Τον Απρίλιο του 2024, η Mytilineos ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας-πλαισίου με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη και κατασκευή χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων σε τέσσερις χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία και Κροατία) ισχύος έως 2,0 GW, εκτιμώμενης αξίας 2 δισ. ευρώ.

ΗΗ συμφωνία με τη ΔΕΗ, που ξεπερνά τη σημερινή υπό ανάπτυξη παραγωγή ΑΠΕ των 1,6 GW παγκοσμίως, ξεκλειδώνει σημαντική αξία για τη Mytilineos. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει υπογράψει μέχρι σήμερα ο όμιλος, απορρέει η ανάπτυξη ενός σημαντικού μέρους του αγωγού, ενώ, το σημαντικότερο, αυξάνει σημαντικά τη μεσομακροπρόθεσμη ορατότητα της κερδοφορίας του υποτμήματος Ανανεώσιμων Πηγών.

Παράλληλα με την ανακοίνωση της συμφωνίας με τη ΔΕΗ, ο όμιλος απέκλεισε από το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ μια δυναμικότητα που είναι παρόμοια με αυτή του καναδικού χαρτοφυλακίου, γεγονός που μας οδηγεί στην υπόθεση ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια παρόμοια, με τη συναλλαγή με τη ΔΕΗ, με τα περίπου 1,4GW που ελέγχει στον Καναδά. Επομένως, αν προσθέσουμε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ στον τρέχοντα αγωγό υπό ανάπτυξη καθώς και στο χαρτοφυλάκιο στον Καναδά, τότε η Mytilineos θα πρέπει να έχει συνολική ορατή δυναμικότητα υπό ανάπτυξη άνω των 5,0GW. Η δυναμικότητα αυτή αναμένεται να πωληθεί τα επόμενα 3-5 χρόνια. Σημειώστε ότι αυτό αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1/3 του αγωγού ΑΠΕ του ομίλου στο τέλος του 2023.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας