Μενού Ροή
Aramco: Στο 0,64% το νέο μερίδιο που θα διαθέσει

Στην πολυαναμενόμενη από τις αγορές ανακοίνωση για τη νέα διάθεση μετοχών της προχώρησε απόψε ο πετρελαϊκός κολοσσός της Saudi Aramco.

Συγκεκριμένα η εταιρεία θα πουλήσει μερίδιο μετοχών ύψους 0,64%, προκειμένου να αντλήσει νέα κονδύλια για την χρηματοδότηση του στρατηγικού σχεδίου της Σαουδικής Αραβίας για την διαφοροποίηση των οικονομικών πηγών της χώρας και την στροφή της και στην πράσινη οικονομία.

Σύμφωνα με το Reuters, το Ριάντ θα διαθέσει 1,545 δισεκατομμύρια μετοχές και η περίοδος προσφοράς θα ξεκινήσει την ερχόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου. Η αξία των μετοχών ξεπερνά τα 12 δισ. δολάρια.

Το εύρος της τιμής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 26,70 και 29,00 ριάλ Σαουδικής Αραβίας ανά μετοχή.

Θυμίζουμε πως το IPO της Aramco, το 2019, αποτέλεσε το μεγαλύτερο παγκοσμίως, έναν τίτλο που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Στην τότε δημόσια εγγραφή, το Ριάντ συγκέντρωσε 25,6 δισ. δολάρια πουλώντας περίπου 3 δισεκατομμύρια μετοχές, ήτοι περίπου το 1,5% της εταιρείας, ενώ περίπου ένα μήνα μετά η σαουδαραβική κυβέρνηση είχε διαθέσει άλλα 450 εκατ. μετοχές, ανεβάζοντας έτσι τα συνολικά κονδύλια που είχε αντλήσει από τις αγορές στα 29,4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η νέα διάθεση μετοχών από την Κυριακή θα συμπέσει χρονικά με την υπουργική σύνοδο του ΟΠΕΚ+ που διεξάγεται την ίδια ημέρα και η οποία εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί με παράταση των περικοπών στα επίπεδα προσφοράς.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας