Μενού Ροή
Principia
Η Βοώτης ΑΕ εδραιώνει τη θέση της στην αγορά της αιολικής ενέργειας μετά τη συμφωνία με έναν ακόμα μεγάλο “παίχτη” της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, την Principia

Η Βοώτης ΑΕ, σημειώνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αγορά αιολικής ενέργειας. Κλείνοντας με απόλυτη επιτυχία τον πρώτο χρόνο παροχής υπηρεσιών στο πλαίσιο συμβολαίου συντήρησης αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 56,7 MW με την Principia, η Εταιρεία εδραιώνει τη θέση της στην αγορά με επίκεντρο τη Θράκη.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την προληπτική συντήρηση 63 ανεμογεννητριών Neg Micon σε 4 αιολικά πάρκα με ανάληψη επιπρόσθετων υποχρεώσεων για επιδιορθώσεις βλαβών, προμήθεια ανταλλακτικών και ειδικές έκτακτες εργασίες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Βοώτης ΑΕ, Αθανάσιος Καραδήμας, είπε:

"Η υπογραφή αυτού του συμβολαίου με την Principia αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που προσφέρουμε. Είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ομαλή λειτουργία των αιολικών πάρκων της Θράκης, ενισχύοντας την παραγωγή καθαρής ενέργειας στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην ποιότητα και την καινοτομία στον τομέα της αιολικής ενέργειας."

Η Βοώτης ΑΕ αποτελεί το μοναδικό ανεξάρτητο πάροχο υπηρεσιών (ISP) στην Ελλάδα, στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Σε αντίθεση με τους κατασκευαστές, η εταιρεία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων υπηρεσιών, από τη συντήρηση και επισκευή ανεμογεννητριών μέχρι την τεχνική και εμπορική διαχείριση αιολικών πάρκων. Με ανταγωνιστικό κόστος και εγγυημένη αύξηση της αποδοτικότητας, η Βοώτης ΑΕ αποτελεί την ιδανική επιλογή για εταιρείες που αναζητούν ολοκληρωμένες λύσεις για τη βέλτιστη λειτουργία των εγκαταστάσεών τους. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες απομακρυσμένης παρακολούθησης και τηλεχειρισμού (remote operations center), εξασφαλίζοντας τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η Principia συστάθηκε τον Μάρτιο του 2024 από τους μετόχους της, την Enel SpA και τη Macquarie Asset Management. Προηγουμένως, λειτουργούσε από το 2008 ως μέρος της Enel Green Power στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στη χώρα και χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει 64 αιολικά έργα, υπό λειτουργία, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 566MW και 2 φωτοβολταϊκά πάρκα, υπό κατασκευή, συνολικής ισχύος 11MW.

Η νέα αυτή συμφωνία επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της Βοώτης ΑΕ και την αναγνώρισή της ως αξιόπιστου συνεργάτη στον τομέα της συντήρησης αιολικών πάρκων. Η εταιρεία, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας