Μενού Ροή
Σκλαβενίτης
Γίνονται 27 οι υπεραγορές Σκλαβενίτη στην Κύπρο

Αλλάζει ο χώρος του λιανικού εμπορίου στην Κύπρο, καθώς ένας σημαντικός παίκτης στην αγορά, η υπεραγορά Παπαντωνίου, με παρουσία από το 1987, εξαγοράστηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη Κύπρου και τα μερίδια αγοράς αναμένεται να διαφοροποιηθούν μόλις δώσει τις τελικές εγκρίσεις η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Χθες, τα δυο εμπλεκόμενα μέρη ανακοίνωσαν τη συμφωνία, χωρίς όμως να αναφερθούν στο τίμημα εξαγοράς, ενώ αυτό που τονίστηκε είναι ότι θα διατηρηθεί το σύνολο των 769 θέσεων εργασίας.

Το σενάριο εξαγοράς των υπεραγορών του ομίλου Παπαντωνίου από τον όμιλο Σκλαβενίτη άρχισε να ακούγεται έντονα το καλοκαίρι του 2023, κάτι που οι δυο πλευρές ούτε επιβεβαίωναν, ούτε διέψευσαν.

Η φημολογία αφορούσε την πρόθεση του Σκλαβενίτη να ενισχύσει τη δυναμική του στην κυπριακή αγορά, μέσω εξαγοράς ή συνεργασίας με την υπεραγορά Παπαντωνίου.  Χθες, η εταιρεία Σκλαβενίτης Κύπρου ανακοίνωσε ότι «με την ένταξη των νέων καταστημάτων ενισχύει το δίκτυό της, φτάνοντας συνολικά τα 27 καταστήματα, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη συμβολή της στην ανάπτυξη του λιανεμπορίου και αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας».

Ο όμιλος Παπαντωνίου στη δική του ανακοίνωση γνωστοποιεί «τη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία Σκλαβενίτης Κύπρου για την ένταξη των υπεραγορών Παπαντωνίου στην οικογένεια των υπεραγορών Σκλαβενίτης, με τις οποίες μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και αξίες».

Κοινός στόχος της συνεργασίας, αναφέρει ο όμιλος Παπαντωνίου, παραμένει η προσφορά υψηλής ποιότητας προϊόντων στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς και η παροχή εξαιρετικής καταναλωτικής και ανθρωποκεντρικής εμπειρίας. Η νέα εποχή θα ωφελήσει πολλαπλά τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, καθώς και το σύνολο της κυπριακής αγοράς και οικονομίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία τελεί υπό τις συνήθεις προϋποθέσεις για τέτοιου είδους συναλλαγές και υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αναμένεται η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων μηνών.

– Η εταιρεία Σκλαβενίτης Κύπρου λειτουργεί 18 καταστήματα και ένα παρασκευαστήριο φαγητού στην κυπριακή αγορά, οκτώ στη Λευκωσία, πέντε στη Λεμεσό, δύο στην Πάφο, δύο στη Λάρνακα και ένα στο Παραλίμνι.

Συνολικά απασχολεί περί τα 1.500 άτομα προσωπικό και, όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, υπολογίζεται ότι στα καταστήματά της μπαίνουν καθημερινά περίπου 20.000 άτομα.

Οι υπεραγορές Παπαντωνίου διαθέτουν συνολικά εννέα καταστήματα, πέντε στην Πάφο, τρία στη Λεμεσό και ένα στη Λευκωσία (Έγκωμη). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τζίρος των υπεραγορών Παπαντωνίου για το 2023 ήταν γύρω στα 125 εκατ.

Πηγή: philenews.com

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας