Μενού Ροή
«Πράσινη» πρωτοβουλία από την Andriaki Shipping στην κοιλάδα του Μισισιπή

Σε μία ακόμα «πράσινη» πρωτοβουλία προχώρησε πρόσφατα η Andriaki Shipping, καθώς σε συνεργασία με την Arbor Day Carbon, θυγατρική του Arbor Day Foundation, θα υλοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας δενδροφύτευση στην αλλουβιακή κοιλάδα του ποταμού Μισισιπή.

 

Η εν λόγω περιοχή επηρεάζεται τα τελευταία χρόνια από τη γεωργική επέκταση, τη βιομηχανοποίηση και την αποψίλωση των δασών. Σύμφωνα με στοιχεία της U.S. Fish & Wildlife Service, περισσότερο από το 75% της συγκεκριμένης κοιλάδας έχει καταστραφεί.

 

Η συνεργασία των δύο πλευρών χρονολογείται από το 2021 και εστιάζει σε πρωτοβουλίες δενδροφύτευσης στις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, προχώρησαν στη δενδροφύτευση συνολικά 1 εκατ. δέντρων σε κοιλάδες του Αρκάνσας, της Λουιζιάνα και του Μισισιπή.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την Andriaki Shipping, η συνεργασία με την Arbor Day Carbon ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ESG και τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρείας. Επίσης, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για καινοτόμες και οικολογικές πρωτοβουλίες.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας