Μενού Ροή
Ρουμανικές εταιρείες ενέργειας: Καμία εγγύηση για σταθερές τιμές

Η Engie Romania αρνήθηκε να προμηθεύσει έναν μη οικιακό καταναλωτή σε σταθερή τιμή για τους επόμενους 12 μήνες, λέγοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τέτοιους όρους σύμβασης στο σημερινό πλαίσιο της αγοράς.

Μια ξενοδοχειακή εταιρεία στο Πρεντεάλ, στην κεντρική Ρουμανία, δήλωσε ότι η ρουμανική μονάδα της Engie τους είπε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο, παρόλο που η σύμβαση δεν πρόκειται να λήξει, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Σε επικοινωνία με δημοσιογράφους της Agerpres, στελέχη της Engie δήλωσαν ότι ο πελάτης ζήτησε σταθερή τιμή για περίοδο ενός έτους, την οποία η εταιρεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει.

«Εν μέσω της μεγάλης μεταβλητότητας των τιμών αγοράς, τόσο για την ηλεκτρική ενέργεια όσο και για το φυσικό αέριο, καθώς και του ελλείμματος των διαθέσιμων προς αγορά ποσοτήτων, η Engie Romania δεν μπορούσε να προσφέρει στον αντίστοιχο πελάτη τους όρους που ζήτησε», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Η Engie δήλωσε επίσης ότι η κατάσταση θα είναι παρόμοια και για άλλους πελάτες της εταιρείας, καθώς οι τρέχουσες συμβάσεις τους θα λήξουν.

Οι παράγοντες της αγοράς έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην εξασφάλιση των παραδόσεων ενέργειας, καθώς η κυβέρνηση καθόρισε ανώτατο όριο τιμής για τη στήριξη που παρέχεται στους καταναλωτές (1.300 λέι ανά MWh) κάτω από την τιμή της αγοράς και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που καταβάλλεται σε ορισμένες περιπτώσεις από τους προμηθευτές.

Επιπλέον, υπάρχουν καθυστερήσεις αρκετών μηνών στην εκκαθάριση της διαφοράς μεταξύ της πραγματικής τιμής της ενέργειας που παραδίδεται από τις εταιρείες ηλεκτρισμού και των τιμών που εξαργυρώνονται από τους καταναλωτές, στο πλαίσιο ενός κρατικού καθεστώτος στήριξης που έθετε ανώτατο όριο τιμών στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας