Μενού Ροή
Ερντογάν: Απειλές για αύξηση των γεωτρήσεων

Νέες προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στα εγκαίνια εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σχετικά με τα ενεργειακά προγράμματα της Τουρκίας.

"Έχουμε βρει αέριο κι ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τη χρήση του από το 2023", ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ προανήγγειλε και την κατασκευή κι άλλων πυρηνικών εργοστασίων. Μετά το εργοστάσιο στο Ακούγιου, η χώρα θα αποκτήσει «και δεύτερο και τρίτο πυρηνικό εργοστάσιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. ο Τούρκος πρόεδρος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις γεωτρήσεις:

«Τα τελευταία χρόνια ενεργούμε με τρόπο παραδειγματικό στις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Έχουμε συμπεριλάβει τρία γεωτρύπανα και δυο πλοία σεισμικών ερευνών στον στόλο μας κι έχουμε κάνει 14 γεωτρητικές επιχειρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν είχαμε θετικά μηνύματα από τις έρευνες μέχρι πρόσφατα, όμως αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και φτάσαμε στις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας. Η Τουρκία περνάει σε άλλο επίπεδο, ελπίζουμε πως θα ξεκινήσουμε τη χρήση των ευρημάτων αερίου το 2023. Θα μοιραστούμε το αέριο με τους πολίτες μας» . Και συνέχισε: «Θα βρούμε και θα μετακινήσουμε ό,τι υπάρχει στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Η αντιπολίτευση λέει πως φοβόμαστε. Όσα κι αν λέτε, εμείς θα αυξήσουμε τον αριθμό των γεωτρύπανων και των ερευνητικών πλοίων μας, είτε το θέλετε είτε όχι».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας