Μενού Ροή
Οφέλη για τα μεγαλύτερα νοικοκυριά της Αυστρίας από το πλαφόν στις τιμές ενέργειας

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη με πλειοψηφία την τροπολογία της κυβέρνησης για το ανώτατο όριο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, ώστε να συμπεριληφθούν και τα νοικοκυριά με περισσότερα από τρία άτομα από την 1η Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, παρά τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και των εμπειρογνωμόνων.

Το ανώτατο όριο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας, που ισχύει από τις αρχές Δεκεμβρίου για τα νοικοκυριά με έως τρία άτομα, επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει νοικοκυριά με περισσότερα άτομα από τον συνασπισμό Συντηρητικών-Πράσινων κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου την Τετάρτη.

Θα υπάρχει πλέον επιδότηση επιπρόσθετου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 105 ευρώ ετησίως για κάθε επιπλέον άτομο που εγγράφεται στα νοικοκυριά με περισσότερα από τρία άτομα, δήλωσαν η υπουργός Περιβάλλοντος Leonore Gewessler και η πρόεδρος του συλλόγου των Πρασίνων, Sigrid Maurer.

Αυτό έρχεται να προστεθεί στη βασική ποσόστωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έως 2.900 κιλοβατώρες ετησίως ανά σημείο μέτρησης, πρόσθεσαν.

Εξάλλου, 700.000 πολυπρόσωπα νοικοκυριά θα καλυφθούν επίσης από τις παροχές για τη συγκράτηση του κόστους στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίες θα είναι αυτόματες για περισσότερα από τα μισά, δήλωσε ο υφυπουργός Florian Tursky, προσθέτοντας ότι θα αντικατοπτρίζουν καλύτερα την κοινωνία από τα μέσα του 2023.

Για να μην αδικηθούν άδικα όσοι λαμβάνουν ηλεκτρική ενέργεια για την κατοικία τους από σύμβαση προμήθειας που χαρακτηρίζεται ως γεωργική, δασική ή εμπορική, η πρόσβαση στην επιδότηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας ανοίγει επίσης για την ομάδα αυτή μέχρι το τέλος του 2024.

«Δεν εγκαταλείπουμε τους αγρότες και τους επιχειρηματίες αυτής της χώρας», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Norbert Totschnig (ÖVP) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ολομέλειας. Η κυβέρνηση στηρίζει τους ανθρώπους «γρήγορα και γραφειοκρατικά», πρόσθεσε.

Παρά την υποστήριξη του περιεχομένου της τροπολογίας, η αντιπολίτευση επέκρινε έντονα τα κόμματα του συνασπισμού για την προσέγγισή τους και για την υποβολή ενός σχεδίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος ήταν διαθέσιμο μόλις αργά το βράδυ της Τρίτης, επισήμαναν τα μέλη της αντιπολίτευσης, ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών, ο βουλευτής των Φιλελευθέρων ΝΕΟΣ Jörg Leichtfried και ο βουλευτής του ακροδεξιού FPÖ Axel Kassegger.

Για να διασφαλιστεί η ποιότητα της νομοθετικής διαδικασίας, ο Leichtfried δήλωσε ότι θα πρέπει να παραπεμφθεί πίσω στην επιτροπή.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας