Μενού Ροή
Πύλη εξαγωγής ενέργειας και logistics center της Σαουδικής Αραβίας στην Ευρώπη η Ελλάδα

Πύλη διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ευρώπη «βλέπουν» οι Σαουδάραβες την Ελλάδα, αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι σχετική πρόταση συζητήθηκε κατά το διήμερο της επίσκεψης του πρίγκιπα-διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud και της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εφ’ όσον η πρόταση υλοποιηθεί, το όφελος για την Ελλάδα θα είναι τεράστιο καθόσον θα έχει τη χαμηλότερη τιμή ενέργειας στην Ευρώπη και θα μπορεί να κερδίζει αρκετά από τη μεταπώληση της ενέργειας αυτής, επισήμανε ο κ. Α. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες πρότειναν ταυτόχρονα να αποτελέσει η Ελλάδα το logistics center μέσω του οποίου θα διακινούνται όλα τα προϊόντα της χώρας προς τις ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπρόσθετα, ζήτησαν τη συνεργασία της Ελλάδος με τη Σαουδική Αραβία στον τομέα του τουρισμού προκειμένου η Ελλάδα να γίνει πύλη εισόδου προς τη Σαουδική Αραβία για την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω των Αθηνών. «Όλα αυτά είναι έργα τα οποία εφόσον υλοποιηθούν, η Ελλάδα αλλάζει εντελώς επίπεδο», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτηρίζοντας «ιστορική» την επίσκεψη.

«Ο πρίγκιπας-διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας είπε ότι "δεν θα πάω στην Ελλάδα με άδεια χέρια" και πράγματι δεν ήρθε με άδεια χέρια. Ανακοίνωσε πολύ σημαντικές συμφωνίες κυρίως στον τομέα της ενέργειας, αλλά και των logistics», τόνισε ο κ. Α. Γεωργιάδης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας