Μενού Ροή
Το Δουβλίνο προετοιμάζεται για «έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες της τελευταίας γενιάς»

Η ιρλανδική κυβέρνηση πρέπει να λάβει «γρήγορα και αποφασιστικά μέτρα» για να προστατεύσει τους πιο ευάλωτους της χώρας από την επερχόμενη χειμερινή κρίση και να μειώσει συνολικά τη χρήση ορυκτών καυσίμων, δήλωσε η συμβουλευτική της ομάδα.

Με τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσής του αυτή την εβδομάδα, το Συμβουλευτικό Συμβούλιο για την Κλιματική Αλλαγή (CCAC), το οποίο συμβουλεύει το Δουβλίνο σε θέματα κλιματικής αλλαγής, ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, με ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνους που ενδέχεται να πληγούν περισσότερο από τις επιπτώσεις της.

«Καθώς πλησιάζουμε σε έναν από τους πιο δύσκολους χειμώνες της τελευταίας γενιάς», δήλωσε το CCAC, «είναι επιτακτική ανάγκη να στηρίξουμε τις κοινότητες προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία, ιδίως όσους λαμβάνουν το χειμερινό επίδομα καυσίμου και όσους ζουν στα κτίρια με τις χειρότερες επιδόσεις».

Η ομάδα ζήτησε επίσης να γίνουν κινήσεις σε όλους τους τομείς για να προωθηθεί μια ευρύτερη στροφή προς τη βιωσιμότητα: «Ενώ οι πιθανές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ιρλανδία γίνονται όλο και πιο εμφανείς», δήλωσε η ομάδα, «το Συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ιρλανδία δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη».

Μιλώντας την Τετάρτη (7 Σεπτεμβρίου), ο Υπουργός Δημοσίων Δαπανών της Ιρλανδίας, Μάικλ ΜακΓκραθ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την απουσία διακοπών ρεύματος στη χώρα αυτό το χειμώνα, μια κατάσταση που είχε προβλεφθεί πριν από την τρέχουσα κρίση, αλλά επιδεινώθηκε από αυτήν.

«Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει από την κυβέρνηση και τους εμπλεκόμενους φορείς», είπε, αλλά πρόσθεσε ότι «σε σχέση με αυτόν τον χειμώνα, τα πράγματα είναι περιορισμένα».

Την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο προετοίμασε επίσης μια νέα δέσμη μέτρων που αποσκοπούν στη διατήρηση των ενεργειακών αποθεμάτων και στην αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου θέρμανσης για τα δημόσια κτίρια και της έκδοσης μιας πίστωσης λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος για κάθε νοικοκυριό, της δεύτερης φέτος.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας