Μενού Ροή
ΗΠΑ: Στα σκαριά το μεγαλύτερο έργο υπόγειας αποθήκευσης υδρογόνου στον κόσμο

Η Aces Delta, μια κοινοπραξία μεταξύ της Mitsubishi Power Americas και της Magnum Development LLC, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα έργο υπόγειας αποθήκευσης χωρητικότητας 300 GWh στο Delta της Γιούτα.

Το έργο θα χρησιμοποιήσει τους μοναδικούς γεωλογικούς θόλους της Γιούτα για την αποθήκευση πράσινου υδρογόνου σε δύο τεράστια σπήλαια αλατιού.

Η Advanced Clean Energy Storage I, LLC κέρδισε πρόσφατα, όπως αναφέρει το PV Magazine, εγγύηση δανείου 504,4 εκατομμυρίων δολαρίων από το US Department of Energy’s (DOE) Loan Programs Office για την κατασκευή της εγκατάστασης αποθήκευσης. Το έργο θα αποθηκεύσει υδρογόνο που παράγεται από το IPP Renewed Project της Intermountain Power Agency – μια μονάδα συνδυασμένου κύκλου με δυνατότητα υδρογονοστροβίλου ισχύος 840 MW που βρίσκεται στην περιοχή.

«Το εργοστάσιο θα λειτουργεί αρχικά με ένα μείγμα 30% πράσινου υδρογόνου και 70% φυσικού αερίου από το 2025 και σταδιακά θα επεκταθεί σε 100% πράσινο υδρογόνο έως το 2045», ανέφερε η Aces Delta σε δήλωσή της.

Ο εργολάβος WSP USA με έδρα τις ΗΠΑ έχει εξασφαλίσει σύμβαση EPCM για την κατασκευή των δύο υπόγειων σπηλαίων αποθήκευσης υδρογόνου, χωρητικότητας 150 GWh το καθένα.

«Αυτό το αποθηκευμένο πράσινο υδρογόνο γίνεται ένα ενεργειακό απόθεμα που μπορεί να απελευθερωθεί για την παραγωγή καυσίμου και στη συνέχεια για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ανά πάσα στιγμή», δήλωσε η WSP USA.

Τα σπήλαια αποθήκευσης και ο σταθμός παραγωγής ενέργειας θα αποτελέσουν το Advanced Clean Energy Storage hub, το οποίο, όπως υποστηρίζει η Aces Delta, θα μετατρέπει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέσω ηλεκτρολυτών ισχύος 220 MW για την παραγωγή έως και 100 μετρικών τόνων πράσινου υδρογόνου την ημέρα. Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του έργου ξεκίνησε τον Μάιο του 2019.

«Η κεντρική Γιούτα είναι η ιδανική τοποθεσία για αυτό το έργο και η Γιούτα είναι μια φιλική προς τις επιχειρήσεις πολιτεία για έργα όπως αυτό», δήλωσε ο Craig Broussard, Διευθύνων Σύμβουλος της Magnum. «Η τοποθεσία του Magnum δίπλα στο Intermountain Power Project είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί πλήρως τις υπάρχουσες περιφερειακές συνδέσεις δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, τις πλήρως ανεπτυγμένες υποδομές μεταφορών, την άφθονη ηλιακή και αιολική δυναμικότητα, ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και, φυσικά, τη μοναδική ευκαιρία θόλου αλατιού», όπως πρόσθεσε.

Η Magnum Development κατέχει επίσης ένα σχηματισμό άλατος στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και πέντε λειτουργικά σπήλαια αλατιού για αποθήκευση υγρών καυσίμων.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας