Μενού Ροή
ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Μελετά τα πλωτά, προκηρύσσει τα συμβατικά φωτοβολταικά..

Εκτός από τα φιλόδοξα σχέδιά της για την ανάπτυξη πλωτών φωτοβολταικών, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες εξελίσσει το σχέδιο ανάπτυξης των συμβατικών φωτοβολταικών της πάρκων. Χτες 3 Αυγούστου προκήρυξε τον διαγωνισμό για φωτοβολταϊκό ισχύος 64 μεγαβάτ στην Εορδαία.

Αναλυτικότερα, η προκήρυξη αφορά τη μελέτη, έργα πολιτικού μηχανικού, προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός φ/β σταθμού ονομαστικής ισχύος 64,983 μεγαβάτ στη θέση Αγ. Χριστόφορος 1 του Δήμου Εορδαίας στην Π.Ε. Κοζάνης και σύνδεσή του στον υφιστάμενο υποσταθμό 150kV μέσω νέου μ/σ 33kV/150kV.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 32,1 εκατ. ευρώ άνευ ΦΠΑ, ενώ περιλαμβάνεται ποσό 370.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για την κάλυψη απρόβλεπτων αναγκών.

Η προθεσμία για το διαγωνισμό είναι ως τις 30 Σεπτεμβρίου

Τα πλωτά

Παράλληλα αναπτύσσει το επόμενο της στοίχημα στον τομέα των ΑΠΕ, που είναι τα πλωτά φωτοβολταικά. Προχωρά επιθετικά σε αύξηση του portfolio της με επενδύσεις που έχουν μοναδική πολλαπλασιαστική αξία για την οικονομία και την κοινωνία, έχοντας καταθέσει στη ΡΑΕ αιτήσεις για φωτοβολταϊκά περίπου 650 MW στη Βόρεια Ελλάδα. Σε αυτά εντάσσονται και πλωτά φωτοβολταϊκά 50 MW σε λίμνες ορυχείων και αρδευτικών έργων.

Πρόκειται στην ουσία για την πρώτη κίνηση στη χώρα μας στην πολλά υποσχόμενη αγορά των πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων, με πληροφορίες να αναφέρουν πως η εισηγμένη θα δραστηριοποιηθεί και στα παράκτια αιολικά. Οι πλωτές ηλιακές εγκαταστάσεις είναι μια νέα μορφή φωτοβολταϊκών συστημάτων που εγκαθίστανται στην επιφάνεια κυρίως τεχνητών λιμνών, λιμνών λατομείων και καναλιών άρδευσης.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας