Μενού Ροή
Ψηφιακό συνέδριο: Κυκλική οικονομία με σεβασμό στο περιβάλλον και έμφαση στην αειφορία

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και η Επιτροπή Κυκλικής Οικονομίας, αύριο Πέμπτη 3 Ιουνίου, διοργανώνει το “Circular Economy: The new economic model ensuring sustainability and climate neutrality”, ένα ψηφιακό συνέδριο το οποίο εντάσσει την Κυκλική Οικονομία στον πυρήνα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα, το οποίο στηρίζεται στην οικονομία της γνώσης και της εξειδίκευσης, παράγοντας υψηλή υπεραξία,  με σεβασμό στο περιβάλλον, και έμφαση στην αειφορία.

Η Κυκλική Οικονομία μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο για τη βιομηχανική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα, που συνδέεται άρρηκτα με την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, με νέες θέσεις εργασίας, εξοικονόμηση ενέργειας, ορθολογικότερη χρήση των φυσικών πόρων, αποτελώντας πηγή δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στο “Circular Economy: The new economic model ensuring sustainability and climate neutrality”, δήλωσε: «Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο αποτελεί διαχρονικά τον φορέα εκείνο που αντιλαμβάνεται τις αλλαγές, τις νέες τάσεις και διαμορφώνει τον επιχειρησιακό του σχεδιασμό με γνώμονα το μέλλον. Σε αυτόν τον σχεδιασμό, η Κυκλική Οικονομία αποτελεί μια πολύ κρίσιμη παράμετρο, άμεσα συνδεδεμένη με το νέο παραγωγικό μοντέλο και την προοπτική της χώρας μας. Η υιοθέτηση μιας εθνικής στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία, η δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών, μέσα από σύγχρονα προϊόντα, τεχνολογίες και συνεργασίες αποτελεί ένα στοίχημα που καλούμαστε να κερδίζουμε. Σε αυτό το πλαίσιο, το Συνέδριο μας, “Κυκλική οικονομία: Το νέο οικονομικό μοντέλο που διασφαλίζει την αειφορία και την κλιματική ουδετερότητα”, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για έναν δημιουργικό, ουσιαστικό και αποδοτικό διάλογο».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας, Γιώργος Κρεμλής, επεσήμανε αναφορικά στη διεξαγωγή του συνεδρίου: «Με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας του Περιβάλλοντος, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Κυκλικής Οικονομίας του διοργανώνουν επίκαιρη διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Κυκλική οικονομία: Το νέο οικονομικό μοντέλο που διασφαλίζει την αειφορία και την κλιματική ουδετερότητα”. Η εσπερίδα είναι διεθνής, με συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων που θα παρουσιάσουν όλες τις πτυχές της κυκλικής οικονομίας, στην ολιστική της διάσταση και, μεταξύ άλλων, το θεσμικό πλαίσιο της, τις πράσινες χρηματοδοτήσεις, την κυκλική επιχειρηματικότητα και τα νέα πρότυπα κυκλικής παραγωγής και κατανάλωσης. Η κυκλική οικονομία διασφαλίζει όχι μόνο την πλήρη εφαρμογή της πράσινης συμφωνίας, αλλά και την ενεργειακή μετάβαση με στόχο την κλιματική ουδετερότητα το 2050. Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο πρωτοστατεί στην προσπάθεια αυτή στην οποία οι επιχειρήσεις, οι οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας και η κοινωνία των πολιτών διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο».

Εξέχουσες προσωπικότητες από την επιχειρηματική και πολιτική κοινότητα, θα δώσουν το παρόν, στο “Circular Economy: The new economic model ensuring sustainability and climate neutrality”:

Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Shardul Agrawala, Head of the Environment and Economy Integration Division, OECD Environment Directorate

Stephane Arditi, Director of Policy Integration and Circular Economy, European Environmental Bureau (EEB)

Dr. Alistair Clark, Managing Director, Environment and Sustainability Department EBRD

Andrea Pinna, Senior Climate Action Advisor, European Investment Bank (EIB)

Θάνος Βλαχόπουλος, General Manager, Corporate & Investment Banking, Piraeus Bank

Ιωάννα Σαπουντζή, Head of Group CSR and Sustainability Division, National Bank of Greece

Θεοδώρα Αντωνακάκη, Climate and Sustainability Advisor, Bank of Greece

Δημήτρης Σακίπης, Head of ESG, Sustainability and Climate Change Services, PwC Greece

Σίσσυ Ηλιοπούλου, Public Affairs, Communications & Sustainability Director North Europe, The Coca-Cola Company

Κιάρα Κόντη, Director, Climate Change and Sustainability Services, EY Greece

Απόστολος Μούργος, Chairman, TEXAN ENVIPCO HELLAS

Γιώργος Πεχλιβάνογλου, Vice President, Eunice Energy Group

Event Page| https://www.amcham.gr/events/event/circular-economy-the-new-economic-model-ensuring-sustainability-and-climate-neutrality/

Registration | https://www.eventora.com/el/Events/circular-economy-the-new-economic-model-ensuring-sustainability-and-climate-neutrality

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας