Μενού Ροή
Η επιτυχία οδηγεί την Mytilineos στο Λονδίνο

Την είσοδό της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η Μytilineos. Σε ανακοίνωσή για την στρατηγική ανασκόπησή της, η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι προχωρά σε επαναπροσδιορισμό στρατηγικών στόχων, στα πλαίσια του οποίου, θα επιδιωχθεί και η εισαγωγή σε μεγάλο χρηματιστήριο του εξωτερικού.

Η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας εστιάζει στη νέα στρατηγική ανασκόπηση που περιλαμβάνει αξιολόγηση διαφόρων οργανικών και μη ευκαιριών ανάπτυξης, εξέταση του μοντέλου κατανομής κεφαλαίων (capital allocation), αλλά και της βέλτιστης δομής ισολογισμού (capital structure). Αυτό ήταν άλλωστε αναγκαίο προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η αναπτυξιακή πορεία και η αύξηση της αξίας για τους μετόχους, καθώς πλέον κινείται σε μεγέθη ανταγωνιστικά με μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Η ανακοίνωση

Έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η MYTILINEOS Energy & Metals (“MYTILINEOS”) έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.

Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η MYTILINEOS θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure).
H MYTILINEOS δεσμεύεται για περαιτέρω διεθνή ανάπτυξη, αξιοποιώντας την παγιωμένη και διαφοροποιημένη γεωγραφικά παρουσία της και στηριζόμενη πάντα στην Ελληνική της κληρονομιά, την εφευρετικότητα και το επιχειρηματικό της πνεύμα, στο πλαίσιο ενός ισχυρού περιβάλλοντος εταιρικής διακυβέρνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η MYTILINEOS εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνουεντός των επόμενων 12- 18 μηνών, λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα και πιο διαφοροποιημένη και διεθνή γεωγραφική παρουσία της και στοχεύοντας στην αύξηση της εμπορευσιμότητας της μετοχής προς όφελος των επενδυτών. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η MYTILINEOS παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με σημαντικές και εύρωστες δραστηριότητες στην Ελλάδα, τη δημιουργία φορολογικών εσόδων και με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου η MYTILINEOS είναι εισηγμένη από το 1995.

Η MYTILINEOS έχει επιτύχει έναν σημαντικό μετασχηματισμό στη διάρκεια των τελευταίων ετών, που αναδεικνύεται και μέσω των εσόδων και της κερδοφορίας που αυξήθηκαν πλέον σε επίπεδα μεγάλης ευρωπαϊκής εταιρείας. H MYTILINEOS επιδιώκει να ενδυναμώσει περαιτέρω το ήδη ευρύ διεθνές βεληνεκές της καθώς και την ήδη δυνατή εγχώρια θέση της. Η εν λόγω αξιολόγηση των mytilineos.com στρατηγικών της επιλογών, έχει σκοπό να διασφαλίσει ότι η MYTILINEOS θα διατηρήσει την αναπτυξιακή της τροχιά, παραμένοντας πλήρως ευθυγραμμισμένη, σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, με το μακροπρόθεσμο στρατηγικό της όραμα, μεγιστοποιώντας παράλληλα την αξία που δημιουργείται για τους μετόχους.

Citigroup Global Markets Europe AG και η Morgan Stanley & Co. International plc ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της MYTILINEOS στο πλαίσιο της αξιολόγησης των στρατηγικών της επιλογών. H Clifford Chance LLP ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος. Η Ζέπος & Γιαννόπουλος ενεργεί ως νομικός σύμβουλος ελληνικού δικαίου. Η EY ενεργεί ως διεθνής φορολογικός σύμβουλος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας