Μενού Ροή
Ειδικό σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας για τα Χριστούγεννα στον δήμο Καλλιθέας

Ειδικό σχέδιο εκπόνησε ο δήμος Καλλιθέας, ώστε να πετύχει εξοικονόμηση ενέργειας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όπου η κατανάλωση αυξάνει κατακόρυφα και λόγω της εορταστικής φωταγώγησης. Η δημοτική Αρχή θα αξιοποιήσει σύγχρονες τεχνολογίες, χωρίς αυτό να επηρεάσει τον στολισμό της πόλης και τη χαρά των ημερών.

Άλλωστε, εδώ και δύο χρόνια υλοποιείται στον δήμο πρόγραμμα αντικατάστασης του ενεργοβόρου φωτισμού παλιάς τεχνολογίας, με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης και σ' ένα ποσοστό του φωτεινού διάκοσμου θα γίνει εγκατάσταση χρονοδιακόπτη, ώστε να σβήνει στις 12:30 τη νύχτα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, εκτιμάται πως η μείωση του χριστουγεννιάτικου φωτισμού και των ωρών λειτουργίας του, θα εξασφαλίσει συνολική εξοικονόμηση κατά 30% της ενέργειας, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Από εκεί και πέρα, ο δήμος Καλλιθέας προχωρά άμεσα στην υλοποίηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας και πιο συγκεκριμένα:

- Αντικατάσταση με σύγχρονους λαμπτήρες τύπου LED στο 80% των Δημοτικών σταδίων και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

- Προγραμματισμός για αντικατάσταση με LED στο 80% των παιδικών χαρών της πόλης.

- Θερμομονωτική «κουβέρτα» στην πισίνα του Δημοτικού κολυμβητηρίου.

- Προγραμματισμός για θερμομονωτική «κουβέρτα» στην παιδική πισίνα του Δημοτικού κολυμβητηρίου.

- Ορισμός υπεύθυνου ενεργειακών υποδομών και εγκαταστάσεων, ο οποίος μεταξύ άλλων, θα ελέγχει την ορθή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης/ψύξης, ώστε να επιτευχθεί η εξοικονόμηση ενέργειας και ν' αποφευχθούν οι όποιες σπατάλες.

- Προγραμματισμός εγκατάστασης LED στο Ανοιχτό Κέντρο (Open Mall).

- Εγκατάσταση LED στο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας-Ελλάδα 2.0 σε Σκρά, Δοϊράνης, Δημοσθένους κ.α.

- Εγκατάσταση LED στο έργο πέριξ του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

- Προγραμματισμός για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στο Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

- Προετοιμασία μελέτης για ένταξη στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «ΗΛΕΚΤΡΑ», για την ενεργειακή αναβάθμιση δύο μεγάλων σχολικών συγκροτημάτων.

- Έργο αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου «Μπιζάνι» και περιβάλλοντος χώρου, που συμπεριλαμβάνει και την εγκατάσταση λαμπτήρων LED.

- Έργο αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου «Κόκκινο Σχολείο», που συμπεριλαμβάνει και την εγκατάσταση λαμπτήρων LΕD.

- Εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης του στόλου των οχημάτων του δήμου, καθώς και ριζική ανανέωσή του με οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας, με την οποία εξασφαλίζεται μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων.

Τέλος, το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει η ανάθεση δύο ακόμη μελετών, αυτή της αντικατάστασης του συνολικού φωτισμού της πόλης με λάμπες LED και αυτή του Σχεδίου Ενεργειακής Απόδοσης των Κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας