Μενού Ροή
stamenitis
Δ. Σταμενίτης από Μεγαλόπολη: Οικονομική ανταγωνιστικότητα, περιβαλλοντολογική και κλιματική ανθεκτικότητα

Στη Μεγαλόπολη βρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης. Προσκεκλημένος στις εργασίες της συνδιάσκεψης για την Πολωνική Προεδρία στην Ευρωπαική Ένωση, ο Υφυπουργός μίλησε πάνω στο θέμα ”ανταγωνιστική και ανθεκτική γεωργία”.

Είναι πρόκληση η ανθεκτικότητα στον πρωτογενή τομέα. Υπάρχει ένας οδικός χάρτης μέχρι το 2040 στην Ευρωπαική Ένωση. Πρέπει να γίνει ελκυστικός ο αγροτικός τομέας, πρέπει να γίνει ανταγωνιστικός, να εξελιχθεί σε ανθεκτικός και να επικρατήσουν δίκαιες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στις αγροτικές περιοχέ“, είπε, μεταξύ άλλων ο Διονύσης Σταμενίτης.

Συνέχισε, λέγοντας τα εξής : “Χρειαζόμαστε καινοτομία, συνέργειες και όχι σπατάλη τροφίμων. Έχουμε πόρους απ’ την ΚΑΠ, απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να πάμε στον πράσινο και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας. Χρειάζεται κατάρτιση, νέες πρακτικές στις καλλιέργειες, νέες υποδομές. Η Μεγαλόπολη, θα πρέπει να πάει σ’ ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης“.

Ο Υφυπουργός, στάθηκε και στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Είπε τα εξής: “Τα νέα δεδομένα και η νέα πραγματικότητα, μας οδηγεί σε ριζικές αλλαγές. Θέλουμε οικονομική ανταγωνιστικότητα, περιβαλλοντολογική ανθεκτικότητα, κλιματική ανθεκτικότητα“.

Για το ίδιο θέμα, μίλησαν και αρκετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΕΡΤ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας