Ενδιαφέροντα στοιχεία για την παραγωγή πρόβειου κρέατος στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιέχει επισκόπηση του βρετανικού οργανισμού AHDB για το πρώτο 5μηνο του 2022. Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου η συνολική παραγωγή της Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο 5μηνο του 2021, σε 182.000 τόνους. Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην ιρλανδική παραγωγή, κατά 17% (+4.600 τόνοι). Αύξηση σημείωσε επίσης η Ιταλία (+10%, + 1.300 τόνους) και η Ισπανία (+1%, +500 τόνους).
Η χώρα μας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πρόβειου κρέατος στην Ε.Ε. με περισσότερο από το 12% της μηνιαίας ευρωπαϊκής παραγωγής, παρουσίασε μείωση κατά 6% (-1.600 τόνοι) σε σχέση με το πρώτο 5μηνο του 2021. Εάν αυτή η τάση συνεχιζόταν τον Ιούνιο, αυτό θα μεταφραζόταν σε χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για την Ε.Ε. συνολικά για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Μείωση παρουσίασε επίσης η παραγωγή πρόβειου κρέατος στην Γαλλία (-2%), στην Γερμανία (-9%) και στην Αυστρία (-20%).
Πηγή: meatnews.gr