Η διαδικασία συλλογής της μαστίχας Χίου ξεκινά τον Ιούνιο όταν ασπροχωματίζουμε τα δέντρα για να πέφτει καθαρό το μαστίχι, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Μαρίνα Τσόρη, μαστιχοπαραγωγός.
Μετά κεντάμε τα δέντρα για δυο μήνες και στη συνέχεια μαζεύουμε το μαστίχι και το πλένουμε και το καθαρίζουμε, πρόσθεσε.
Η διαλογή κρατά από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο καθώς μόνον το 30% της διαδικασίας συλλογής έχει μηχανοποιηθεί και η παραγωγή ανά δέντρο φτάνει τα 150-200 γραμμάρια.
Πηγή: ΕΡΤ