Το Πανεπιστήμιο Αιγαίο διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Ευρωπαϊκή Ένωση και Κλιματική Αλλαγή». Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε διαδικτυακά μέσω της συνεργασίας του EUROPE DIRECT Βόρειου Αιγαίου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Γρηγορίου, Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις δράσεις και τις στρατηγικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την κλιματική αλλαγή που είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.
Η διαδικτυακή αυτή συνάντηση αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Μέσα από τις παρουσιάσεις και τις συζητήσεις, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να κατανοήσουν καλύτερα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί βιώσιμες λύσεις.
Η συμμετοχή στην ημερίδα ήταν δωρεάν και ανοικτή για όλους, με στόχο την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση και την προώθηση της συζήτησης γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών.
Πηγή: ertnews.gr