Σχέδιο νόμου για την χρήση των αγροβολταϊκών στη γεωργία επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σύμφωνα με τον Υπουργό Θεόδωρο Σκυλακάκη το Σ.Ν θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα, ίσως ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου.
Το θέμα της πράσινης ενέργειας και των νέων φιλικών στο περιβάλλον εφαρμογών, έρχεται στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου για τη Βιομηχανία των Οργανικών Ηλεκτρονικών ,στην οποία η χώρα μας παίζει σημαντικό ρόλο.
Τις εργασίες του Συνεδρίου κήρυξε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πολλά υποσχόμενες νέες τεχνολογίες και στους σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία που κατασκευάζει η ΔΕΗ.
Ο Μίλτος Ζαμπάρας Τομεάρχης Περιβάλλοντος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά τόσο στην κλιματική κρίση όσο και στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης τονίζοντας ότι το θέμα της ενεργειακής αυτονομίας είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, ενώ ο Τομεάρχης Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βάρδας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο υψηλό επίπεδο τεχνολογίας της Ελλάδας.
Βιώνουμε την ταχύτερη αλλαγή στον τομέα της Ενέργειας
Η Ανθρωπότητα βιώνει την ταχύτερη αλλαγή στην ιστορία της στον τομέα της Ενέργειας, είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου HOPE-A και συντονιστής των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών έργων Flex2Energy και COPE-Nano Στέργιος Λογοθετίδης στην κεντρική του εισήγηση Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μοναδικά χαρακτηριστικά των οργανικών ηλεκτρονικών. Είναι εύκαμπτα, παράγονται σε μεγάλη κλίμακα με μικρό κόστος, έχουν πολύ μικρό βάρος και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε επιφάνεια, είναι φορέσιμα και μπορούν να ενσωματωθούν οπουδήποτε.
«Στα μέσα του 2025 θα είμαστε πλέον σε θέση να παράγουμε μαζικά εδώ στην Ελλάδα φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων.
Έτοιμοι για το πλέον φιλόδοξο project!
Στην παγκόσμια απαίτηση και πρόκληση για παραγωγή φθηνής φιλικής στο περιβάλλον ενέργειας αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά ο καθηγητής Ravi Silva από το Πανεπιστήμιο Surrey του Λονδίνου. «Ο ήλιος παράγει καθημερινά 10.000 φορές περισσότερη ενέργεια απ’ όση χρειαζόμαστε. Το θέμα είναι να την αποθηκεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της εταιρείας COATEMΑ, η οποία έχει αναλάβει καθοριστικό ρόλο στο Flex2Energy project, o Αντιπρόεδρός της Thomas Kolbusch δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή της ομάδας του στην κατασκευή του εργοστασίου μαζικής παραγωγής φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς στην Ελλάδα.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου το consortium εταιρειών και ακαδημαϊκών, ερευνητικών και κρατικών φορέων από 15 χώρες της Ευρώπης είχαν συνάντηση για την πορεία του έργου.
Στις εργασίες της πρώτης ημέρας του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Βιομηχανία των Οργανικών Ηλεκτρονικών συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών (AFELIM) της Γαλλίας Michel Popovic, ο οποίος υπέγραψε εκ νέου Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Στέργιο Λογοθετίδη, Πρόεδρο του αντίστοιχου Συνδέσμου στην Ελλάδα, HOPE-A .
https://icefpe.com/