Μενού Ροή
Coal-fired electricity is transmitted through a substation at Intermountain Power Plant on Wednesday, June 22, 2022, in Delta, Utah. In three years, the power lines will start being used to transport power generated with hydrogen to consumers in California and elsewhere. (AP Photo/Rick Bowmer)
Έτοιμη η Δυτική Μακεδονία να υποδεχθεί την πράσινη τεχνολογία του υδρογόνου

Πανέτοιμή η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για να γίνει η πρώτη περιφέρεια στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει την τεχνολογίας του πράσινου υδρογόνου και θα είναι η πιο “πράσινη” περιφέρεια σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά την ένταξη της Δυτικής Μακεδονίας στην μεγάλη οικογένεια του Hydrogen Europe όπου εταιρείες και οργανισμοί από όλη την Ευρώπη συμμετέχουν και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν αυτή την τεχνολογία που είναι σωτηρία για τον πλανήτη.

«Σήμερα ο σύνδεσμος εκπροσωπεί περισσότερες από 400 βιομηχανικές επιχειρήσεις, περισσότερους από 70 ερευνητικούς οργανισμούς καθώς και 17 Εθνικούς Συνδέσμους που δραστηριοποιούνται στον τομέα του υδρογόνου και των κυψελών καυσίμου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης.

Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης αναφέρθηκε στη δημιουργία του πρώτου Κόμβου υδρογόνου στη χώρα και από τους λίγους της Ευρώπης με έδρα την Πτολεμαΐδα καθώς η Περιφερειακή Αρχή δρομολόγησε τις διαδικασίες και τις προτάσεις της, για την χρησμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του όλου εγχειρήματος, ενώ μέσα στον προγραμματισμό της Περιφέρειας υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας για τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου για το υδρογόνο στην Περιφέρεια.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Κασαπίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην δημιουργία ενός κέντρου έρευνας για τις κυψέλες καυσίμου από την εταιρεία Advent, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στις προοπτικές που ανοίγονται από την Κοιλάδα υδρογόνου με την δημιουργία ενός μεγάλου διυλιστηρίου για την παραγωγή υδρογόνου στην Περιφέρεια.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, αναφερόμενος στη συνεργασία της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου ήδη 20 νέοι επιστήμονες απόφοιτοι του πανεπιστήμιου συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους παρακολουθώντας το πρώτο μεταπτυχιακό για το υδρογόνο και που στηρίζεται οικονομικά από την Περιφέρεια.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας