Μενού Ροή
Ομόφωνη απόφαση κατά της κατασκευής υπέργειων πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Ομόφωνη απόφαση αναφορικά με την κατασκευή υπέργειων πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων ενόψει και της συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης στις 18/10/2024 με θέμα «Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kv Χανιά - Δαμάστα, συνολικού μήκους 101,3 χλμ. της ΑΔΜΗΕ-ΑΕ».

"Είμαστε ΥΠΕΡ στην ηλεκτρική διασύνδεση που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια του νησιού μας, αλλά με διαφορετικό τρόπο, όπως είναι αυτός της υπόγειας ή υποθαλάσσιας διασύνδεσης", τονίζουν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στα Χανιά, τα οποία κρατούν κοινή στάση με τα Δημοτικά Συμβούλια Αποκορώνου και Σφακίων επισημαίνονας ότι: "Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την κατασκευή υπέργειων πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης, καθώς το έργο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την τοπική οικονομία των περιοχών παρέμβασης".

Δεδομένου ότι οι εναλλακτικοί αυτοί τρόποι διασύνδεσης, δεν εξετάστηκαν για το εν λόγω έργο όπως είχαν αιτηθεί τα μέλη του Δ.Σ δήμου Χανίων, "Καλούμε την Επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης όπως λάβει σοβαρά υπόψη το παρόν ψήφισμα και καταψηφίσει την σχετική ΣΜΠΕ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας