Μενού Ροή
piera
Συνάντηση Κ. Πιερρακάκη με τον επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου - Στο επίκεντρο η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων

Η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων μαζί με τη πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης με τον επικεφαλής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου Μάικλ Κράτσιο.

Ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να συμμετέχει στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

"Το 2020, στο πλαίσιο των προηγούμενων χαρτοφυλακίων μας, είχαμε μια εξαιρετική επικοινωνία πάνω σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού. Θα συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία μας με στόχο την εμβάθυνση της διμερούς σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ" σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης σε ανάρτηση του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η συζήτηση επανέφερε στο προσκήνιο τη συνεργασία που είχε ξεκινήσει ήδη από το 2020 στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού, όταν οι δύο πλευρές είχαν αναπτύξει έναν εποικοδομητικό διάλογο για την ενίσχυση των τεχνολογικών καινοτομιών.

Η συνάντηση επιβεβαίωσε, παράλληλα, τη βούληση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν και να ενισχύσουν περαιτέρω τη συνεργασία τους, με στόχο την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, τόσο σε τεχνολογικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας