Μενού Ροή
fragkou
Αγγελική Φράγκου: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη ναυτιλία από τις επιθέσεις των Χούθι

Oι αναταράξεις στο παγκόσμιο εμπόριο εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης στην Ερυθρά θάλασσα αρχίζουν να γίνονται αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Στο πλαίσιο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist “The World Ahead 2024: Athens Gala Dinner” η πλοιοκτήτρια Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Partners L.P., χαρακτήρισε την κατάσταση με αφορμή τους Χούθι διαχειρίσιμη, παρόλο που τα ταξίδια των πλοίων αυξάνονται κατά 30%, κάνοντας τον γύρο της Αφρικής. 

Η ναυτιλία καταφέρνει να προσαρμόζεται στις μεταβολές που σημειώνονται με βάση τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, το 90% του παγκόσμιου εμπορίου άλλωστε το διεκπεραιώνει η ναυτιλία, καθώς είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος, ενώ ανέφερε ότι οι τιμές ανεβαίνουν, όταν δεν υπάρχει επάρκεια και μεταφορικά μέσα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια χαρακτήρισε ως πιο σοβαρό αυτό που βιώσαμε μετά την πανδημία, όταν η ανάγκη για μεταφορά προϊόντων αυξήθηκε ραγδαία και δεν υπήρχε δυνατότητα μεγαλύτερης χωρητικότητας στα πλοία.

Η Αγγελική  Φράγκου μίλησε για νέες δυνατότητες μεταφοράς και αποθήκευσης LNG, τονίζοντας ότι μέσω έργων επαναεροποίησης η ικανότητα εισαγωγής LNG το 2024 θα έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 30% σε σύγκριση με το 2021
 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας