Μενού Ροή
Συνελήφθη ο CEO εταιρείας φωτοβολταϊκών

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον Christian Laibacher, Διευθύνοντα Σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας κατασκευής φωτοβολταικών Solarfabrik. Είχε προηγηθεί έρευνα του εισαγγελέα του Würzburg για εικαζόμενες τελωνειακές παραβάσεις στη  χονδρέμπορική φωτοβολταϊκών ESC Verwaltungs GmbH & Co. KG, την περίοδο ελάχιστης τιμής εισαγωγής για κινεζικές ηλιακές μονάδες.

Η εισαγγελία αρνήθηκε να παράσχει επιπρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα. Ένας εκπρόσωπος της Solar Fabrik είπε στο pv magazine ότι η έρευνα αφορά τις δραστηριότητες της ESC Verwaltungs GmbH & Co. KG μεταξύ 2014 και 2016. Εκείνη την περίοδο, ο Christian Laibacher ήταν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

“Ζητούμε την κατανόησή σας που δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τις εν εξελίξει διαδικασίες και τονίζουμε ρητά ότι η προαναφερθείσα διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την Solar Fabrik GmbH,” δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της Solar Fabrik ενημερώθηκαν για αυτές τις εξελίξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η ιστορία της εταιρείας αποκαλύπτει συνδέσεις μεταξύ της Solar Fabrik και της ESC Verwaltungs GmbH & Co. KG. Μετά την ίδρυση της ESC Verwaltungs GmbH το 2010, ο Laibacher υπηρέτησε ως διευθύνων σύμβουλος και υπέβαλε αίτηση για τη διάλυσή της το 2022. Το καλοκαίρι του 2016, ο Laibacher απέκτησε μέρος των παραγωγικών λειτουργιών της Solar Fabrik μετά την κατάθεση πτώχευσης της εταιρείας. Στη συνέχεια ίδρυσε την Solar Fabrik CL GmbH και μετέφερε την παραγωγή από το Freiburg στο Aschaffenburg.

Φέτος τον Μάιο, η Solar Fabrik ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή νέου εργοστασίου για ηλιακές μονάδες με επαφή παθητικοποιημένου οξειδίου σήραγγας (TOPCon) με ετήσια δυναμικότητα 300 MW στο Hösbach, ενώ άλλοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών όπως Meyer Burger, Solarwatt και Heckert Solar έκλειναν τις παραγωγικές τους μονάδες στη Γερμανία.

Την άνοιξη, ένας αναγνώστης κατήγγειλε στο pv magazine μονάδες από τη σειρά “Mono S5 Halfcut Installer Series” της Solar Fabrik. Υποτίθεται ότι θα είχαν απόδοση 315 W, αλλά δοκιμάστηκαν κατά μέσο όρο στα 298 W. Το φύλλο δεδομένων ανέφερε αποκλίσεις 0/+5 βατ. Αυτή η υπόθεση κατέληξε σε εξωδικαστικό διακανονισμό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας