Μενού Ροή
ευαθ σινδος
Έργα περιβαλλοντικής - ενεργειακής αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης στη Σίνδο
ΕΥΑΘ: Αύξηση 125,38% στα κέρδη EBITDA το εξάμηνο

Τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) κατόπιν της από 26/9/2024 έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο της 6μηνιαίας Οικονομικής Έκθεσης έτους 2024.

Άλμα στα μετά φόρων κέρδη παρουσίασε το α’ εξάμηνο του 2024 ο όμιλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., με σημαντική βελτίωση του συνόλου των οικονομικών μεγεθών του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, o κύκλος εργασιών του ομίλου από τις πωλήσεις υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης ανήλθε στο ποσό των € 36,8 εκατ. έναντι € 34,8 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση 5,71%. Η αύξηση προήλθε από την αύξηση των καταναλώσεων στα οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια. Παράλληλα, το κόστος των πωλήσεων έφτασε τα € 26,3 εκατ. έναντι € 29,1 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας μείωση 9,83%, κυρίως λόγω της μείωσης του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 24,6%.

To μικτό κέρδος έφτασε τα € 10,5 εκατ. έναντι των € 5,65 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 85,74%, ενώ τα προ φόρων κέρδη του ομίλου ανήλθαν στο ποσό των € 4,3 εκατ. έναντι των € 500 χιλ. πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 765,94%. Τα μετά φόρων κέρδη, εξάλλου, διαμορφώθηκαν σε € 3 εκατ. από € 114 χιλ., μια αύξηση της τάξης του 2.543,62%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 6 εκατ. έναντι € 2,7 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αύξηση 125,38%. Εξάλλου, τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του ομίλου ανήλθαν την 30ή/06/2024 σε € 68,3 εκατ. έναντι € 65,9 εκατ. την 31η/12/2023, σημειώνοντας αύξηση 3,68%.

«Η εταιρεία μας εδώ και πέντε χρόνια υλοποιεί μία ολοκληρωμένη εταιρική στρατηγική με βασικούς άξονες τη μείωση των απωλειών νερού κατά την επεξεργασία και μεταφορά του και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με βελτίωση της ενεργειακής μας αποδοτικότητας. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και συγκρατούμε χαμηλά το κόστος λειτουργίας μας. Παράλληλα, ως διαχειριστές του υδάτινου πόρου, προετοιμαζόμαστε για τις εξελίξεις στο θέμα της ολιστικής διαχείρισης των υδάτων στη χώρα μας και τις συνακόλουθες συνενώσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης, κάποιες από τις οποίες αναμένεται να υπαχθούν στην ΕΥΑΘ», σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Άγις Παπαδόπουλος.

«Με σταθερή τιμολογιακή πολιτική ήδη από το 2019 και έχοντας υπερκεράσει το βάρος του ασύμμετρου ενεργειακού κόστους στρεφόμενοι σε ‘πράσινες’ λύσεις, προχωράμε την επενδυτική και επιχειρησιακή μας στρατηγική με επίκεντρο πάντα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Προσπαθούμε να ενισχύουμε τη δραστηριότητά μας προς διάφορες κατευθύνσεις, μειώνοντας την ίδια ώρα το αποτύπωμά μας στο περιβάλλον και στους φυσικούς πόρους. Οραματιζόμαστε ένα μέλλον ‘έξυπνο’ προς όφελος των μετόχων μας, με την τοπική κοινωνία συνοδοιπόρο», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας