Μενού Ροή
Andrew Wojtek
Το υπό κατασκευή χαρτοφυλάκιο έργων καθαρής ενέργειας της Aquila Clean Energy EMEA φτάνει το 1 GW

Η Aquila Clean Energy EMEA, μια κορυφαία ευρωπαϊκή επιχείρηση καθαρής ενέργειας, έχει ανακοινώσει τους τελευταίους μήνες την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών για 26 έργα καθαρής ενέργειας που διαχειρίζεται στην Ευρώπη. H συνολική ισχύς των έργων καθαρής ενέργειας που βρίσκονται τώρα υπό κατασκευή ξεπερνά το 1 GW, σύμφωνα με τα ανανεωμένα στοιχεία που προέκυψαν στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2024.

Αυτό το βήμα-ορόσημο για την Aquila Clean Energy EMEA αντικατοπτρίζει την ικανότητα της εταιρείας να υλοποιεί έργα μεγάλης κλίμακας, τόσο για λογαριασμό της όσο και για λογαριασμό τρίτων, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων της Ευρώπης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Aquila Clean Energy

Ο Andrew Wojtek, CEO της Aquila Clean Energy EMEA, δηλώνει: «Η διαχείριση της ταυτόχρονης κατασκευής 26 έργων σε 6 χώρες με συνολική δυναμικότητα άνω του 1 GW, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας, αναδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης. Το διαφοροποιημένο τεχνολογικό μείγμα αυτών των έργων, που περιλαμβάνει φωτοβολταϊκά, αιολικά και έργα BESS, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε το χαρτοφυλάκιο καθαρής ενέργειας του μέλλοντος - διαφοροποιημένη τεχνολογία και ενσωματωμένη ευελιξία».

Ο Marc Lohoff, COO της Aquila Clean Energy EMEA, αναφέρει: «Επικεντρωνόμαστε στο να θέσουμε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία σε λειτουργία αποτελεσματικά από άποψη χρόνου, κόστους και ποιότητας, τηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας. Η ομάδα μας έχει αναπτύξει και συν-αναπτύξει αυτά τα έργα και τώρα διαχειρίζεται και την κατασκευή τους από κοινού με τους πολύτιμους συνεργάτες μας. Ταυτόχρονα, οι ομάδες μας εξετάζουν τις υβριδικές προοπτικές αυτών των έργων για να ενισχύσουν τόσο την αποδοτικότητα όσο και την ευελιξία τους».

Τα υπό κατασκευή έργα περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία, αιολικά έργα στη Λιθουανία και την Ισπανία και αυτόνομα έργα BESS στη Γερμανία και τη Φινλανδία.

Η Aquila Clean Energy EMEA έχει αφοσιωθεί στην προώθηση της ενεργειακής μετάβασης στην Ευρώπη, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και λειτουργίας ενός αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών, αιολικών και έργων BESS. Αυτά τα περιουσιακά στοιχεία δεν θα παρέχουν μόνο καθαρή ενέργεια, αλλά θα δημιουργήσουν οικονομική αξία και νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα ωφελήσουν και τις κοινότητες στις περιοχές όπου κατασκευάζονται.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας