Μενού Ροή
Shell: Μειωμένα 30% τα περιθώρια διύλισης πετρελαίου το 3ο τρίμηνο

Τα περιθώρια κέρδους διύλισης της Shell μειώθηκαν απότομα το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση υποχώρησε, ενώ τα κέρδη από την εμπορία πετρελαιοειδών αποδυναμώθηκαν, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία. Η Shell δήλωσε επίσης ότι η παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά το τρίτο τρίμηνο.

Ενόψει των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της στις 31 Οκτωβρίου, η Shell δήλωσε ότι τα ενδεικτικά περιθώρια διύλισης μειώθηκαν κατά σχεδόν 30% στα 5,5 δολάρια το βαρέλι τους τρεις μήνες έως το τέλος Σεπτεμβρίου από 7,7 δολάρια το βαρέλι την προηγούμενη περίοδο.

Τα εμπορικά αποτελέσματα για το τμήμα χημικών προϊόντων και πετρελαιοειδών της αναμενόταν να είναι χαμηλότερα από ό,τι στο δεύτερο τρίμηνο, δήλωσε η Shell.

Σύμφωνα με το Reuters, τα παγκόσμια περιθώρια διύλισης έχουν δεχθεί πιέσεις τους τελευταίους μήνες λόγω της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, ιδίως στην Κίνα, και καθώς νέα διυλιστήρια τέθηκαν σε λειτουργία.

Η Shell, ο μεγαλύτερος έμπορος υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου για το τρίμηνο σε ένα εύρος 7,3 έως 7,7 εκατομμυρίων μετρικών τόνων για το τρίμηνο από προηγούμενη πρόβλεψη 6,8 έως 7,4 εκατομμυρίων τόνων.

Τα εμπορικά αποτελέσματα για το LNG αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου εταιρεία αύξησε επίσης τις προοπτικές της για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου upstream για το τρίμηνο σε 1,74 έως 1,84 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα από 1,58 έως 1,78 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα.

Την περασμένη εβδομάδα, η Exxon Mobil προειδοποίησε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου επρόκειτο να πλήξει τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 17% το τρίτο τρίμηνο, τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση του τελευταίου έτους, λόγω των ανησυχιών για τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ διαμορφώθηκαν στα 71,77 δολάρια το βαρέλι την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του τριμήνου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας