Μπορεί η ΔΕΗ να κυριαρχεί με μερίδια άνω του 64% στη λιανική ωστόσο αξιοποιώντας το θετικό μομέντουμ λόγω και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου προωθεί περαιτέρω την δυναμική της ανάπτυξη σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των τιμών
Ήδη στις επιλογές που προσφέρει ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας στη χώρα έχει προστεθεί ένα νέο πρόγραμμα με σταθερό τιμολόγιο. Γενικά τα σταθερά τιμολόγια είναι πλέον περιζήτητα καθώς «θωρακίζουν» τους καταναλωτές από τις αυξήσεις λόγω της ρήτρας χονδρεμπορικής τιμής, που έχουν τα κυμαινόμενα.
Έτσι η ΔΕΗ απευθύνεται στην αγορά και σε όσους επιθυμούν να «κλειδώσουν» ένα συμβόλαιο με σταθερή τιμή ανά kwh για τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, αποφεύγοντας έξτρα χρεώσεις λόγω ρήτρας με το ΔΕΗ: My Home Enter +.
Στο εν λόγω πρόγραμμα η τιμή της Kwh διαμορφώνεται σε 0,10500 ευρώ για την κατανάλωση ρεύματος ημέρας και προς 0,07897 ευρώ ανά Kwh στο νυκτερινό τιμολόγιο. To μηνιαίο πάγιο αυξήθηκε στα 3 ευρώ από 1,5 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.
Επίσης το πακέτο δίνεται με έκπτωση 50% για τους καταναλωτές που θα ενταχθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Ακόμη δίνει επιβράβευση 5% επι του λογαριασμού για την άμεση εξόφληση του με τραπεζική εντολή.
Επίσης στη φαρέτρα έχει ενταχθεί το πρόγραμμα ΔΕΗ My Home OnLine. Σε αυτό το κόστος της Kwh έρχεται στα 0,096 ευρώ για τις καταναλώσεις της ημέρας, ενώ το νυκτερινό είναι στα 0,076 ευρώ. Το μηναίο πάγιο είναι στα 0,50 ευρώ. Για κάθε σύνδεση η ΔΕΗ δίνει έκπτωση 30 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό ρεύματος μέχρι τις 31/12/2021.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τιμολόγιο αυτό δεν μπορούν να πάρουν το σταθερό τιμολόγιο, όσοι καταναλωτές έχουν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όπως και οι καταναλωτές της ΔΕΗ που βρίσκονται σε διακανονισμό εξόφλησης παλαιότερων λογαριασμών.
Στο μεταξύ η ΡΑΕ, σε συνέχεια της από 14 Οκτωβρίου 2021 πρόσκλησής της για συμμετοχή σε Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τη καθιέρωση προτύπων για το τυποποιημένο «Έντυπο Αίτησης Προσφοράς Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας» και τον «Λογαριασμό Κατανάλωσης» δημοσιοποίησε τον πίνακα συμμετεχόντων στη Διαβούλευση, μεταξύ των οποίων είναι και η ΔΕΗ.
Εκεί η επιχείρηση αφού επαινεί τη ΡΑΕ για την πρωτοβουλία της σημειώνει ότι διαφωνεί με την ύπαρξη προκαθορισμένης κατηγοριοποίησης των τιμολογίων Χαμηλής Τάσης που θα οριοθετεί και το ύψος της ρήτρας αναπροσαρμογής διότι, όπως τονίζεται, μια τέτοια τυποποίηση ενάγεται στην εμπορική πολιτική του προμηθευτή». Μάλιστα τονίζεται ότι με «το ανώτατο όριο οικονομικού κόστους που τίθεται στον προμηθευτή η αγορά οδηγείται σε έμμεση ρύθμιση τιμολογίων». Αντίθετα η ΔΕΗ προτείνει τα τιμολόγια να τυποποιηθούν με βάση το πραγματικό όνομα της κατηγορίας τους πχ.κυμαινόμενο με ή χωρίς πλαφόν, κυμαινόμενο κτλ.