Μενού Ροή
Και επίσημα σε “HELLENiQ ENERGY” μετονομάζονται τα ΕΛΠΕ

Και το όνομα αυτού…”HELLENiQ ENERGΥ» η νέα επωνυμία του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων. Η αλλαγή αναμένεται να λάβει σήμερα την κύρωση της έκτακτης ΓΣ που συνεδριάζει με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης τη μεταβολή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλο της Εταιρείας.

Μετά από χρόνια λοιπόν, η λέξη «Πετρέλαια» απαλείφεται από την επωνυμία των ΕΛΠΕ, σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού που επισφραγίζει τη δέσμευσή τους να μετασχηματιστούν από μια εταιρεία που είχε ως βασικό πυλώνα τον κλάδο πετρελαιοειδών, σε έναν ολοκληρωμένο όμιλο με ισχυρή παρουσία σε όλες τις μορφές ενέργειας και σταθερό προσανατολισμό προς τις ΑΠΕ, καθώς το πράσινο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου αναπτύσσεται με ταχύτερους του προβλεπόμενου ρυθμούς. Η λέξη «HELLENiQ»  παραπέμπει στο ελληνικό “DNA” του Ομίλου αλλά και στο εξωστρεφές προφίλ του, ενώ το λογοπαίγνιο με το iQ συμβολίζει τον εκσυγχρονισμό του Ομίλου και την αυξημένη έμφαση σε  «έξυπνες» λύσεις σε όλα τα πεδία όπου δραστηριοποιείται.

Προτείνεται συγκεκριμένα η τροποποίηση της επωνυμίας της εταιρίας σε «HELLENiQ ENERGY A.E. Συμμετοχών» και του διακριτικού τίτλου της σε “HELLENiQ ENERGY Holdings Α.Ε.”, με τροποποίηση του άρθρου 1 του Καταστατικού.

Η συνολική παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας, που θα σηματοδοτήσει και τυπικά την πλήρη μετάβαση του Ομίλου ΕΛΠΕ στη νέα εποχή της Ενέργειας, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης ΓΣ.

«Με την απόφαση του ΔΣ για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ώστε να εγκριθεί η ανανέωση της εταιρικής μας ταυτότητας, κλείνουμε τον πρώτο κύκλο δράσεων για τις οποίες δεσμευθήκαμε στο πλαίσιο του στρατηγικού μας σχεδίου Vision 2025. Τα οφέλη από την νέα επιχειρηματική στρατηγική, την αναβαθμισμένη εταιρική διακυβέρνηση και τη νέα οργανωτική δομή έχουν καταστεί ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα και επιτρέπουν μια πιο δυναμική ανάπτυξη του Ομίλου», είχε δηλώσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Ανδρέας Σιάμισιης, με αφορμή την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας