Μενού Ροή
Κλείνει το deal εξαγοράς της Volterra από την Mytilineos

Την εξαγορά της Volterra από την ΑΒΑΞ θα ανακοινώσει εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες η Mytilineos.

Όπως αναφέρουν πηγές οι συζητήσεις μεταξύ Mytilineos και ΑΒΑΞ έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με τις δύο πλευρές να φαίνεται ότι κατέληξαν τελικά σε συμφωνία. Η ΑΒΑΞ έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό ότι έχει αποφασίσει να επικεντρωθεί στρατηγικά στα έργα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και να αποεπενδύσει από την αγορά της προμήθειας ηλεκτρισμού.

Μετά την πώληση της δραστηριότητας ΑΠΕ στη ΔEΗ πριν από περίπου ένα χρόνο η Volterra διατήρησε τον τομέα εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εκείνη την περίοδο. Η καθυστέρηση πώλησης είχε αποδοθεί στην «πρωτοφανή ενεργειακή κρίση».

Η Volterra παρουσίασε για τη χρονιά που μας πέρασε κύκλο εργασιών 394 εκατ. ευρώ και μεικτά κέρδη 12,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 42,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη εκτιμηθήκαν στα 41,9 εκατ. ευρώ και η εταιρεία απέδωσε μέρισμα 15 εκατ. ευρώ στον Όμιλο ΑΒΑΞ, η συμμετοχή του οποίου ανήλθε στα 17,9 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Mytilineos, εκτός από την Protergia, απέκτησε έναντι 36 εκατ. ευρώ προ ενός έτους την Watt & Volt  και με την εξαγορά της Volterra αναμένεται να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά ηλεκτρισμού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας