Μενού Ροή
KOTSOVOLOS
Η ΔΕΗ βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του Κωτσόβολου

Η ΔΕΗ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Κωτσόβολος με τον πωλητή βρετανικό μητρικό όμιλο της αλυσίδας, Curry’s. Επίσημη τοποθέτηση της επιχείρησης για το θέμα δεν υπάρχει ακόμα

Η παραπάνω εξέλιξη εφόσον επιβεβαιωθεί αποκλείει -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- τη συμμετοχή των υπολοίπων υποψηφίων αγοραστών, μεταξύ των οποίων ο όμιλος Quest και κοινοπρακτικό σχήμα με επικεφαλής τον όμιλο Μαρινάκη.

Η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του Κωτσόβολου είχε μεγάλη ευελιξία. Δεν ήταν δηλαδή όπως οι συνηθισμένοι διαγωνισμοί με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών και την ανάδειξη του πλειοδότη. Υπενθυμίζεται πως στην έως τώρα διαδικασία, την οποία οργανώνει ως σύμβουλος η Citi, οι ενδιαφερόμενοι είχαν πρόσβαση μέσω VDR σε οικονομικά δεδομένα της Κωτσόβολος. Μετά την κατάθεση των οικονομικών προσφορών, η Curry’s εισήλθε σε διαδικασία αξιολόγησης τους και κατά τα φαινόμενα επέλεξε ως καλύτερη προσφορά εκείνη της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση δεν έχει γίνει οικονομικό και νομικό due diligence για την πώληση της Κωτσόβολος.

Ο Θεόδωρος Φέσσας του Ομίλου Quest, ο οποίος έχει και αυτός καταθέσει ενδιαφέρον για την Κωτσόβολος, μιλώντας χθες σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι σημείωνε ότι  η ΔΕΗ πιθανόν, στη βάση και της νέας πορείας που έχει χαράξει, να επιδιώκει να περάσει μέσα από το δίκτυο της Κωτσόβολος ένα συνολικό “μπουκέτο” υπηρεσιών και προϊόντων. 

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ για την Κωτσόβολος

Η ΔΕΗ πριν λίγο καιρό είχε επιβεβαιώσει  το ενδιαφέρον για την Κωτσόβολος, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της Κωτσόβολος και διευκρινίζει ότι σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει: «Η ΔΕΗ Α.Ε. (ΔΕΗ), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί κατάθεσης προσφοράς από τη ΔΕΗ για την εξαγορά της “Κωτσόβολος”, ανακοινώνει ότι συμμετέχει στη διαδικασία πώλησης της εν λόγω εταιρείας, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατάθεσης προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού. Η ΔΕΗ θα ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που εισέλθει σε δεσμευτική συμφωνία για την εν λόγω συναλλαγή».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας