Μενού Ροή
Η BP εξαγοράζει το υπόλοιπο 50% της Lightsource BP

Η βρετανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP "έδωσε τα χέρια" με τον παραγωγό φωτοβολταϊκών Lightsource BP με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο για την αγορά του υπόλοιπου 50,03% των μετοχών της Lightsource BP.

 Μόλις κλείσει η συμφωνία, η οποία αναμένεται στα μέσα του 2024, η BP θα ελέγχει όλη τη Lightsource BP. Η εταιρεία πλήρωσε 321 εκατομμύρια δολάρια για το μερίδιο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. Η BP είπε ότι θα κλιμακώσει τις λειτουργίες φωτοβολταϊκών της Lightsource BP με την εξαγορά και «θα στοχεύσει σε διψήφιες αποδόσεις μετοχών». «Η BP σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις παγκοσμίου φήμης δυνατότητες της Lightsource BP ως προγραμματιστής χερσαίας ανανεώσιμης ενέργειας σε κλίμακα κόστους-ανταγωνιστικής χρήσης για να βοηθήσει στην κάλυψη της δικής της ζήτησης για ισχύ χαμηλού άνθρακα», τονίζεται σε δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BP για το φυσικό αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, Anja-Isabel Dotzenrath είπε ότι η αγορά θα επιτρέψει στην BP να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ισχύ χαμηλών εκπομπών άνθρακα από «κινητήρες ανάπτυξης μετάβασης». Η BP επένδυσε για πρώτη φορά 200 εκατομμύρια δολάρια στο Lightsource - στη συνέχεια ονομάστηκε Lightsource BP - το 2017 για μερίδιο 43% στην εταιρεία. Το 2022 η BP ανέβασε το μερίδιό της στο 50%. Η Lightsource BP ολοκλήρωσε την πρώτη της εγκατάσταση ηλιακής ενέργειας σε κλίμακα χρησιμότητας το 2016. Από τότε, η εταιρεία έχει ξεκινήσει περισσότερα από 16 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Lightsource BP να ανακοινώνει πέρυσι ότι θέλει να συνεχίσει ένα έργο στη Νέα Ζηλανδία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας