Μενού Ροή
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, κατά την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου.
Σήμερα το απόγευμα ανοίγει το βιβλίο προσφορών για τη Helleniq Energy

Σήμερα το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση σε επενδυτές ποσοστού έως και 12% του μετοχικού κεφαλαίου της Helleniq Energy.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών θα παραμείνει ανοικτό για μερικές ώρες για τους επενδυτές που επιθυμούν να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η έκπτωση θα ανέλθει σε μονοψήφιο ποσοστό και ότι το εύρος τιμής διάθεσης ανά μετοχή θα διαμορφωθεί σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα 7 ευρώ.

Στην αγορά επικρατεί αισιοδοξία ότι το ενδιαφέρον που θα καταγραφεί θα είναι έντονο με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει την προσφορά. Άλλωστε, η χρονική συγκυρία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή δεδομένης της επιτυχούς διάθεσης του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και των τεσσάρων αναβαθμίσεων που έχει λάβει η ελληνική οικονομία από διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης το τελευταίο διάστημα.

Οι δύο κύριοι μέτοχοι της Helleniq Energy αναμένεται να αντλήσουν κεφάλαια ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ από τη διάθεση των μετοχών, από τα οποία το 60% θα αντιστοιχεί στην Paneuropean Oil and Industrial Holdings που κατέχει το 47,12% του μετοχικού κεφαλαίου και το 40%τ στο ΤΑΙΠΕΔ που έχει το 35,48%.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε το λεγόμενο wall crossing, το οποίο αφορά στην παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές για μια εισηγμένη εταιρεία, εν προκειμένω στη Helleniq Energy, πριν από την υποβολή των οικονομικών τους προσφορών για την αγορά μετοχών. Τη διαδικασία για λογαριασμό της Paneuropean ανέλαβε η JP Morgan και η Goldman Sachs για το ΤΑΙΠΕΔ.

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι το placement της Helleniq Energy εκτός από τα οφέλη για την εταιρεία με την άντληση κεφαλαίων και την αύξηση των μετοχών σε ελεύθερη διασπορά, θα ενισχύσει και την εγχώρια κεφαλαιαγορά η οποία πλησιάζει ξανά τις 1.300 μονάδες για πρώτη φορά μετά το τέλος Αυγούστου.

Η έκβαση του εγχειρήματος θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό εάν o όμιλος Λάτση και το ΤΑΙΠΕΔ που εκπροσωπεί το Δημόσιο, θα επαναλάβουν την πώληση και νέου πακέτου μετοχών το επόμενο διάστημα.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας