Μενού Ροή
Χτυπά τον ανταγωνισμό η ΔΕΗ με την χαμηλότερη τιμή στο "μπλε" τιμολόγιο

Λίγες ημέρες πριν την έλευση των πολύχρωμων τιμολογίων η ΔΕΗ προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές μέχρι στιγμής στο «κλειστό» τιμολόγιο, εν όψει και της κατάργησης των επιδοτήσεων από το 2024.

 

Με κόστος 17,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα η ΔΕΗ προσφέρει στους καταναλωτές την χαμηλότερη τιμή, μειώνοντας μέσα σε λίγες ημέρες κατά 10,5 λεπτά την τιμή στο μπλε τιμολόγιο. Η τιμή μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν στα 28 και 29 λεπτά. Μια κίνηση που στέλνει μήνυμα στους ανταγωνιστές.

Η νέα ανταγωνιστική χρέωση που προσφέρει για ένα χρόνο, τιμολογεί την κιλοβατώρα στα 17,5 λεπτά, με μια τιμή που είναι πολύ κοντά στο πράσινο τιμολόγιο που για τον Ιανουάριο προσφέρεται από την Επιχείρηση με 15,9 λεπτά. Οι πελάτες που θα επιλέξουν το συγκεκριμένο τιμολόγιο δεν θα δουν αλλαγές από τις ενεργειακές παγκόσμιες εξελίξεις, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την έκβαση του Μεσανατολικού ή άλλους παράγοντες, αφού οι καταναλωτές θα έχουν «κλειδώσει» την ίδια χρέωση μέρα -νύχτα.

Στη νέα επιλογή υπάρχει μηνιαίο πάγιο 5 ευρώ. Παρέχεται μέσω δύο προγραμμάτων (myHomeEnter και αντίστοιχα myHome OnLine) με ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές χρέωσης. Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να ισχύει η έκπτωση 2% που προσφέρει η ΔΕΗ με πάγια εντολή (για το myHomeEnter). Σε περίπτωση που κάποιος καταναλωτής επιλέξει να αποχωρήσει πρόωρα από το σταθερό τιμολόγιο και να πάει στο κυμαινόμενο τιμολόγιο κατά τη διάρκεια της 12μηνης σύμβασης υπάρχει τέλος πρόωρης αποχώρησης . Σε αυτή την περίπτωση το κόστος είναι κλιμακούμενο και διαμορφώνεται στα 100 ευρώ εφόσον η αποχώρηση γίνει από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του τιμολογίου μέχρι και το πρώτο τρίμηνο. Στα 65 ευρώ από τον τέταρτο μήνα έως τον έκτο και στα 30 ευρώ από τον έβδομο έως και τον ένατο μήνα. Για τους δύο τελευταίους μήνες του δωδεκαμήνου το τέλος αποχώρησης είναι μηδενικό.

Σε περίπτωση που παρατηρηθεί ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών κάτω από τα 17,5 λεπτά, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς η πορεία των διεθνών τιμών ακολουθεί μέχρι στιγμής φθίνουσα πορεία με τους καταναλωτές να αναλαμβάνουν το ρίσκο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας