Μενού Ροή
Η Hyundai αναλαμβάνει την κατασκευή του νέου Κοζλοντούι

Tο πράσινο φως στην Hyundai Engineering and Construction ως δυνητικό ανάδοχο για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στη βορειοδυτική Βουλγαρία άναψε το Kozloduy NPP – New Builds PLC.

Είχε προηγηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις εταιρίες με βάση την απόφαση του κοινοβουλίου από τον Δεκέμβριο να εγκαταστήσει τις μονάδες 7 και 8 στο χώρο του υφιστάμενου πυρηνικού σταθμού του Kozloduy (NPP), επιλέγοντας ΑΡ1000 τεχνολογία. Εν τω μεταξύ, η Βουλγαρία και οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για να συνεργαστούν για την κατασκευή του νέου πυρηνικού σταθμού.
 

Έχουν υποβληθεί πέντε προσφορές


Το Kozloduy NPP – New Builds PLC ανακοίνωσε ότι μια επιτροπή διενήργησε την προεπιλογή των υποψηφίων εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εγκατάσταση των δύο αντιδραστήρων . Οι υποψήφιοι ήταν η Fluor BV με έδρα την Ολλανδία, η Bechtel Nuclear Power Company από τις ΗΠΑ, η νοτιοκορεατική Hyundai Engineering and Construction, μια κοινοπραξία με επικεφαλής την China National Nuclear Corporation Overseas (συμπεριλαμβανομένου του συνεργάτη της China Energy Engineering Group Tianjin Electric Power Construction) και της China Energy Η Engineering Corporation Limited.

Αφού έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένης της τεχνικής και κατασκευαστικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας, καθώς και της οικονομικής και χρηματοοικονομικής ικανότητας, η επιτροπή πρότεινε να επιλεγεί μόνο η Hyundai Engineering and Construction, δήλωσε το Kozloduy NPP – New Builds PLC.

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα μπορεί να υποβάλει προσφορά για μηχανική, κατασκευή, προμήθεια και θέση σε λειτουργία σε επόμενη διαδικασία. Ο ανάδοχος θα επιλεγεί μετά από διαπραγματεύσεις, δείχνει η τεκμηρίωση.

Το Κοζλοντούι είναι ο μοναδικός πυρηνικός σταθμός της Βουλγαρίας. Έχει ισχύ 2.000 MW. Το 2022, η χώρα αποφάσισε να εγκαταλείψει το έργο του πυρηνικού εργοστασίου Μπέλενε και να κατασκευάσει περισσότερους αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση της Σερβίας επέλεξε την κοινοπραξία που ιδρύθηκε από τις Hyundai Engineering , Hyundai ENG America και UGT Renewables ως τον καλύτερο πλειοδότη στη δημόσια πρόσκληση για στρατηγικό εταίρο για την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας