Μενού Ροή
Eurobank Equities: Νέα τιμή-στόχος €17,5 για τη ΔΕΗ

Τις ισχυρές προοπτικές της ΔΕΗ υπογραμμίζει σε νέα της έκθεση η Eurobank Equities, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Επιχείρησης στα 17,5 ευρώ με upside άνω του 50%, ενώ επαναλαμβάνει ότι τη συγκαταλέγει στα top pick της στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το report της χρηματιστηριακής το επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο της ΔΕΗ σκιαγραφεί το δρόμο ώστε να καταστεί η ΔΕΗ κορυφαίος προμηθευτής πράσινης ενέργειας στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Μέσω του ανακοινωθέντος επενδυτικού σχεδίου ύψους €9 δισ., η διοίκηση στοχεύει €2,3 δισ. EBITDA έως το 2026, εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ 5,5 GW και πλήρη απολιγνιτοποίηση.

Παρά το ράλι της μετοχής κατά 35% σε διάστημα 5 μηνών, η Eurobank Equities τονίζει ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα ανοδικά περιθώρια, καθώς η τρέχουσα αποτίμηση δεν αποτυπώνει το εξελισσόμενο ενεργειακό μείγμα (65% από ΑΠΕ συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων υδροηλεκτρικών έως το 2026) και την πλεονεκτική θέση της ΔΕΗ σε όρους μακροχρόνιων πελατών.

Σε αυτά τα πλαίσια η χρηματιστηριακή επαναλαμβάνει όχι τοποθετεί τη ΔΕΗ στις κορυφαίες επιλογές της στην Ελλάδα.

Ενσωματώνοντας τα πρόσφατα αποκτηθέντα assets στην Ρουμανία και βάσει του το επικαιροποιημένου Στρατηγικού Σχεδίου, η Eurobank Equities αυξάνει την πρόβλεψή της για τα EBITDA της ΔΕΗ την περίοδο 2024/25 κατά 31/40% (εξω αυτών 6/14% οργανικά), ευθυγραμμιζόμενη με τους στόχους της διοίκησης της Επιχείρησης για το 2024 (EBITDA στα €1,7 δις. με ετήσια αύξηση 13%).

Οι ανανεωμένες εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής αποτυπώνονται στη νέα τιμή -  στόχο για τη μετοχή στα €17,5  από τα €13 προηγουμένως (τελευταίο κλείσιμο χτες στα €11,67) κάτι που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 50% (με τη συνολική απόδοση στο 51,9% βάσει του μερίσματος που αναμένεται).

H Eurobank Equities τοποθετεί επίσης τον δείκτη μελλοντικών EV/EBITDA στο 7,8x δηλαδή στο ίδιο επίπεδο με τους ανταγωνιστές της, που διαπραγματεύονται όμως σε υψηλότερες τιμές. Όπως αναφέρει, ο πολλαπλασιαστής αυτός μπορεί να δικαιολογηθεί από το καλύτερο αναπτυξιακό προφίλ της ΔΕΗ και το ταχέως μεταβαλλόμενο ενεργειακό της μείγμα προς τις ΑΠΕ.

Στα ίδια πλαίσια, τα μοντέλα της Eurobank Equities δείχνουν ότι στην τρέχουσα τιμή, η συμβατική δραστηριότητα παραγωγής/προμήθειας ενέργειας της ΔΕΗ αποτιμάται σε μόλις 3,5x τα EV/EBITDA του 2026, κάτι που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το report είναι μάλλον τιμωρητικό.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας